Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Το μητρικό γάλα ασπίδα κατά του κορωνοϊού

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το μητρικό γάλα μπορεί να προστατεύσει τα μωρά ώστε να μην κολλήσουν τον νέο κορωνοϊό.

Ερευνητές εργαστηρίου στην Κίνα διαπίστωσαν ότι το μητρικό γάλα εμπόδισε τον παθογόνο οργανισμό να μολύνει τα κύτταρα και να πολλαπλασιαστεί σε αυτά ακόμα και αν το παιδί δεν έχει αντισώματα. Επιπλέον, φάνηκε ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στη θωράκιση του οργανισμού σε σύγκριση με άλλα γάλατα, όπως το αγελαδινό και το πρόβειο.

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Χημικής Τεχνολογίας του Πεκίνου ανέλυσε την επίδραση του μητρικού γάλακτος που είχε συλλεγεί το 2017, πριν από την πανδημία, στα κύτταρα. Τα υγιή κύτταρα αναμείχθηκαν με ανθρώπινο μητρικό γάλα και στη συνέχεια το γάλα καθαρίστηκε και τα κύτταρα εκτέθηκαν στον ιό. Ο τελευταίος δεν κατάφερε να προσκολληθεί ή να μπει στα περισσότερα από τα κύτταρα. Επιπλέον, ακόμα και όταν «εισέβαλλε» στα κύτταρα, δεν μπορούσε να πολλαπλασιαστεί.

Σε προηγούμενη έρευνα η ίδια ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι το μητρικό γάλα απέτρεψε τον κορονοϊό να προσβάλει κύτταρα από το ήπαρ ζώων. Κατέληξαν ότι η πρωτεΐνη του ορού γάλακτος διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που απενεργοποιούν τον ιό.

Ωστόσο αυτό το χαρακτηριστικό διαθέτει μόνο ο ορός γάλακτος από το ανθρώπινο μητρικό γάλα, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατέστειλε τα ιικά στελέχη κατά 100%, ενώ ο ορός γάλακτος των ζώων τα κατέστειλε κατά 70%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ