Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Ό,τι και να κάνει η τεχνολογία, σαν το γράψιμο με το χέρι… δεν έχει!

H τηλεκπαίδευση μπορεί να είναι λύση ανάγκης, αλλά δεν είναι η καλύτερη, όπως προκύπτει και από νέα έρευνα που δείχνει ότι το γράψιμο με το χέρι βοηθάει τα παιδιά να μάθουν και να θυμούνται περισσότερα σε σύγκριση με αυτά που χρησιμοποιούν υπολογιστή.

Βοηθάει όμως πολύ και τους μεγάλους! Έπειτα από έρευνα που έγινε στην εγκεφαλική δραστηριότητα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χρήση στιλό και χαρτιού ενεργοποιεί τις περιοχές του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με τις αισθήσεις και την κίνηση, οι οποίες αφορούν και την επεξεργασία πληροφοριών, την προσοχή και τη γλώσσα. Ανακάλυψαν επίσης ότι το γράψιμο με το χέρι είναι ωφέλιμο και για τους ενηλίκους.

Τη σχετική έρευνα πραγματοποίησε ομάδα του νορβηγικού πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας που μελετά τα οφέλη του γραψίματος με το χέρι για χρόνια. Το 2017 εξετάστηκε η εγκεφαλική δραστηριότητα 20 φοιτητών και στην τελευταία έρευνα η εγκεφαλική δραστηριότητα δώδεκα νεαρών ενηλίκων και δώδεκα παιδιών – πρώτη φορά. Η παρακολούθησή τους έγινε με μια κάσκα που είχε πάνω από 250 ηλεκτρόδια κολλημένα πάνω της, τα οποία κατέγραφαν τους ηλεκτρικούς παλμούς που παρήγε ο εγκέφαλος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ