Η μελέτη που καταρρίπτει τη θεωρία των αρνητών της μάσκας

Must Read

Μία νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έρχεται να καταρρίψει τους ισχυρισμούς ορισμένων ότι η χρήση μάσκας λόγω κορωνοϊού μπορεί να έχει τοξικές επιπτώσεις λόγω της παγίδευσης του διοξειδίου του άνθρακα της εκπνοής. Η νέα μελέτη κατέληξε, επίσης, στο συμπέρασμα ότι τέτοιος κίνδυνος είναι μηδαμινός.

Καθώς οι «αρνητές» της μάσκας προκαλούν ολοένα και μεγαλύτερο θόρυβο για τους υποτιθέμενους κινδύνους της μάσκας ή για το ότι είναι δήθεν περιττή, η συντριπτική πλειονότητα των επιστημόνων σε όλον τον κόσμο συμφωνεί ότι η μάσκα είναι απαραίτητη -έστω και ως αναγκαίο κακό λόγω δυσφορίας- για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19, τουλάχιστον μέχρι να βρεθούν το εμβόλιο και το φάρμακο που θα αντιμετωπίσουν τον ιό.

Η νέα έρευνα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο δρ Μάικλ Κάμπος του Πανεπιστημίου και του Ιατρικού Κέντρου του Μαϊάμι, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό πνευμονολογικό περιοδικό «Annals of Thoracic Society αξιολόγησε τα πιθανά προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση της μάσκας τόσο σε 15 υγιείς όσο και σε 15 άτομα με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), μέσης ηλικίας 72 ετών, που δυσκολεύονταν περισσότερο να αναπνεύσουν. «Δείξαμε ότι οι συνέπειες της μάσκας είναι ελάχιστες ακόμη και σε ανθρώπους με πολύ σοβαρή δυσλειτουργία των πνευμόνων» δήλωσε ο δρ Κάμπος.

Οσο για τη δύσπνοια που νιώθουν μερικοί άνθρωποι όταν φορούν μάσκα, επισήμανε ότι προκαλείται από τον περιορισμό στην κυκλοφορία του αέρα, αλλά δεν έχει καμία τοξική επίπτωση από αυξημένο διοξείδιο. Οπως είπε, δύσπνοια μπορεί να νιώσει κανείς και όταν ανεβαίνει γρήγορα μια ανηφόρα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι μία υπερβολικά σφιχτή μάσκα μπορεί να επιτείνει το αίσθημα δυσφορίας λόγω δύσπνοιας και συνέστησε σε όσους έχουν αυτό το πρόβλημα να βγάζουν τη μάσκα μόλις βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από τους άλλους.

Ο επιστήμονας τόνισε τη σημασία να φοράει κανείς μάσκα ώστε να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού SARS-CoV-2. Ιδιαίτερα όσοι έχουν παθήσεις των πνευμόνων, όπως σημείωσε, πρέπει να φορούν μάσκα επειδή κινδυνεύουν περισσότερο από την Covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This