Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Η επαναμόλυνση από κορωνοϊό δεν είναι πιθανή για τουλάχιστον έξι μήνες

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Καθησυχαστικά είναι για τους περισσότερους από 51.000.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που πέρασαν τον Covid-19 τα ευρήματα νέας έρευνας, η οποία διαπίστωσε ότι είναι απίθανο να τον ξανακολλήσουν για τουλάχιστον έξι μήνες μετά την πρώτη μόλυνσή τους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα μελετώντας από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του 2020 εργαζομένους του υγειονομικού τομέα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού SARS-CoV-2 και είναι μεταξύ εκείνων που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό.

Στη διάρκεια της μελέτης, 89 από τα 11.052 μέλη του υγειονομικού προσωπικού χωρίς αντισώματα ανέπτυξαν νέα μόλυνση με συμπτώματα, ενώ κανένα από τα 1.246 μέλη του υγειονομικού προσωπικού με αντισώματα δεν ανέπτυξε μόλυνση με συμπτώματα.

Μεμονωμένα κρούσματα

«Αυτό είναι πραγματικά καλό νέο, επειδή μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, οι περισσότεροι άνθρωποι που κόλλησαν τον Covid-19 δεν θα τον ξανακολλήσουν» δήλωσε ο ερευνητής Ντέιβιντ Εϊρ. Μεμονωμένα κρούσματα επαναμόλυνσης με Covid-19, τη νόσο που προκαλεί ο ιός SARS-CoV-2, είχαν προκαλέσει ανησυχία ότι η ανοσία μπορεί να είναι σύντομη και πως οι ασθενείς που αναρρώνουν ενδέχεται να αρρωστήσουν πάλι σύντομα. Ομως τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν πως οι περιπτώσεις επαναμόλυνσης θα παραμείνουν πιθανότατα εξαιρετικά σπάνιες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ