Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Απασφαλίζουν οι λοιμωξιολόγοι στην σκιά των αποκαλύψεων!

Η αποκάλυψη της κυριακάτικης Δημοκρατίας για τον τρόπο μέτρησης των κρουσμάτων και το παράλληλο σύστημα που χρησιμοποιούσε ο ΕΟΔΥ, έχουν προκαλέσει την οργή τον λοιμωξιολόγων, οργή που πλέον την δείχνουν με απανωτές παρεμβάσεις.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι λοιμωξιολόγοι σπάνε την σιωπή τους και από εχθές προβαίνουν σε ευθείες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, ερχόμενοι σε σύγκρουση με τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Με αυστηρές και ξεκάθαρες παρεμβάσεις, προειδοποιούν ότι εάν η κυβέρνηση άρει τα περιοριστικά μέτρα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την κοινωνία, την δημόσια υγεία και το υγειονομικό φορτίο.

Σχεδιασμός μέτρων με λάθος στοιχεία και παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων!

Και όμως, μέχρι λίγα εικοσιτετράωρα πριν υπέμεναν καρτερικά τις αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών που «καταργούσαν» το λοκντάουν κατά το δοκούν, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην κοινωνία και την οικονομία. Αυτή η ανοχή έλαβε τέλος μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Δημοκρατία που ήδη παίρνει το δρόμο της Βουλής και της δικαιοσύνης.

Οι Έλληνες επιστήμονες λοιπόν ξεκαθαρίζουν δημοσίως την θέση τους ώστε ουδείς πολιτικός να μπορέσει να μετακυλήσει την ευθύνη των αποφάσεων σε αυτούς. Και αυτό είναι κάτι που έπρεπε να το είχαν κάνει από την πρώτη στιγμή. Θα είχαμε γλιτώσει πολλά δεινά, εάν το «πολιτικό φίλτρο» στην επιστημονική άποψη που αποκάλυψε ο κ. Μαγιορκίνης είχε απαγορευθεί από τους ίδιους τους επιστήμονες.
Οι πληροφορίες του newsbreak.gr θέλουν μάλιστα την έναρξη συντονισμένων δράσεων από τους Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι δεν αποκλείεται να δώσουν οι ίδιοι στην δημοσιότητα τα πρακτικά των συναντήσεων τους, πρακτικά τα οποία απαιτεί η αντιπολίτευση αλλά δεν δίνει στην δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Τριγμοί στο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις για τον ΕΟΔΥ

Αλλά και στην κυβέρνηση και ειδικά στο Μέγαρο Μαξίμου η εικόνα δεν είναι καλύτερη. Το προαύλιο του πρωθυπουργικού γραφείου έχει χωριστεί στα δύο με τη μία πλευρά να θέλει την απόδοση ευθυνών υιοθετώντας τις αποκαλύψεις, σε κατεύθυνση όμως που θα προστατευθεί απόλυτα η εικόνα του πρωθυπουργού, όσα κεφάλια κι αν χρειαστεί να πέσουν, και την άλλη πλευρά να προσπαθεί να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις, διότι υπάρχει στενή διασύνδεση συγκεκριμένου ατόμου από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού με την διοίκηση του ΕΟΔΥ.

Βλέποντας όμως την στάση των λοιμωξιολόγων και τις ενέργειες της αντιπολίτευσης που στέλνει το θέμα στην δικαιοσύνη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκαλυφθούν τα στοιχεία και θεωρείται βέβαιο ότι η πρώτη πλευρά θα επικρατήσει, με όποιες απώλειες για το κυβερνητικό σχήμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ