Η Pfizer αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες παραγωγής του εμβολίου

Η ανησυχία εξαπλώθηκε μετά τη δημοσίευση μιας έκθεσης

Must Read

Tην αρχική αισιοδοξία ήρθε να καταστείλει απότομα η διαπίστωση πως η Pfizer δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες παραγωγής του εμβολίου, η οποία θα είναι τελικά μειωμένη κατά 50% για το τρέχον έτος!

Η ανησυχία εξαπλώθηκε μετά τη δημοσίευση μιας έκθεσης, σύμφωνα με την οποία ο φαρμακευτικός κολοσσός αναμένει να αποστείλει μόνο τα μισά εμβόλια κατά του Covid-19 φέτος από αυτά που είχε αρχικά προγραμματίσει.

Συγκεκριμένα, η «Wall Street Journal» ανέφερε ότι τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού πρώτων υλών για την παραγωγή του εμβολίου προκάλεσαν ζημιά στη φαρμακοβιομηχανία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των εμβολίων που αναμένεται να αποστείλει παγκοσμίως φέτος από 100.000.000 σε 50.000.000.

Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», η αύξηση της παραγωγής συστατικών που απαιτούνται για την παρασκευή του εμβολίου αποδείχθηκε δύσκολη τον περασμένο μήνα, ωστόσο η εταιρία δεν είπε πού προέκυψαν οι ελλείψεις συστατικών.

Πρώτες ύλες

Οι εκπρόσωποι της Pfizer δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό, ωστόσο μία εκπρόσωπός της δήλωσε αργότερα πως «η κλιμάκωση της αλυσίδας εφοδιασμού πρώτων υλών καθυστέρησε περισσότερο απ’ όσο αναμέναμε», καθώς και ότι «το αποτέλεσμα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου ήλθε επίσης κάπως αργότερα σε σχέση με τις προβλέψεις».

Η εξέλιξη ψαλίδισε τα αρχικά κέρδη των βασικών δεικτών στη Wall Street, με τη μετοχή της εταιρίας να καταγράφει απώλειες 3,1%. Εν τω μεταξύ, τις αμφιβολίες του διατύπωσε και ο Ελληνας διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά  σχετικά με το αν κάποιος μπορεί να μεταδώσει τον νέο κορωνοϊό αφότου έχει κάνει το εμβόλιο. Μιλώντας σε εκπομπή του αμερικανικού δικτύου NBC News, ο διευθύνων σύμβουλος του φαρμακευτικού κολοσσού κλήθηκε να απαντήσει αν κάποιος μπορεί να μεταδώσει τον ιό μετά τον εμβολιασμό.

«Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί. Δεν είμαστε σίγουροι γι’ αυτό με βάση αυτά που γνωρίζουμε ως τώρα». Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί επιστήμονες, παρά την έκδηλη ή συγκρατημένη αισιοδοξία τους, δεν παύουν να διατηρούν ορισμένες επιφυλάξεις, καθώς παραμένουν ερωτήματα και αμφιβολίες για τα εμβόλια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This