«Φρένο» στον ιό με χρήση αντιοξειδωτικών

Παρεμβαίνουν στην είσοδο του ιού στα κύτταρα

Must Read

Για ποιον λόγο κάποιες ειδικές κατηγορίες ανθρώπων, όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα, είναι πιο ευάλωτες στον νέο κορωνοϊό υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ερευνητές στον Καναδά.

Οπως εξηγείται στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Computational and Structural Biotechnology Journal», για να ανακαλύψουν τον λόγο οι ερευνητές του McGill University του Μόντρεαλ ανέλυσαν τις διαθέσιμες πρωτεϊνικές αλληλουχίες του κορωνοϊού SARS-CoV-2 και των υποδοχέων στους οποίους συνδέεται ο ιός σε κύτταρα διάφορων ζώων.

Τα κύτταρα

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Jaswinder Singh κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεγαλύτερη κυτταρική οξείδωση που εμφανίζουν τα κύτταρα των ηλικιωμένων ή όσων πάσχουν από κάποια υποκείμενη ασθένεια είναι ο λόγος που αρρωσταίνουν με Covid-19 πιο συχνά, αλλά και που περνούν την ασθένεια πολύ πιο βαριά από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αυτό διότι καθιστά πολύ πιο εύκολο το «αγκίστρωμα» του κορωνοϊού στο κύτταρο που θα μολύνει.

Η ανακάλυψη, όπως επισημαίνεται στην έρευνα, μπορεί να οδηγήσει στην καλύτερη αντιμετώπιση του Covid-19 στους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα με τη χρήση αντιοξειδωτικών. «Τα αντιοξειδωτικά μπορεί να μειώσουν τη σοβαρότητα του Covid-19, καθώς θα παρέμβουν στην είσοδο του ιού στα κύτταρα, αλλά και στην επιβίωσή του στη συνέχεια» στον οργανισμό, εξηγούν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This