Ο κορωνοϊός θερίζει! Tριπλάσιο το ποσοστό θνητότητας σε σχέση με εκείνων που είχαν γρίπη

Μικρότερος ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό απ'ότι με γρίπη

Must Read

Ο Covid-19 δεν είναι μια γριπούλα, όπως ισχυρίζονταν αρκετοί στην αρχή της πανδημίας, καθώς εξαιτίας του κορωνοϊού έχει πεθάνει τριπλάσιος αριθμός ανθρώπων σε σχέση με αυτόν που πεθαίνει από την εποχική γρίπη.

Γαλλική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο «The Lancet Respiratory Medicine», βασίζεται στα δεδομένα περισσότερων από 135.000 Γάλλων ασθενών, εκ των οποίων 89.530 νοσηλεύτηκαν λόγω Covid-19 από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο του 2020 και 45.819 νοσηλεύτηκαν με γρίπη από τον Δεκέμβριο του 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2019.Το ποσοστό θνητότητας των ασθενών με Covid-19 ήταν τριπλάσιο σε σχέση με αυτό των ασθενών που είχαν γρίπη. Πέθαναν περισσότεροι από 15.000 από Covid-19 (16,9%) έναντι 2.600 από γρίπη (5,8%).

Η έρευνα δείχνει, επίσης, ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid-19 είναι πιο πιθανό να εισαχθούν σε μονάδες αυξημένης ή εντατικής φροντίδας, καθώς το 16,3% από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτεί έναντι 10,8% για τους ασθενείς με γρίπη. Επιπλέον οι ασθενείς με Covid-19 χρειάστηκε να παραμείνουν μεγαλύτερο διάστημα στις μονάδες εντατικής θεραπείας σε σχέση με τους ασθενείς με γρίπη, 15 ημέρες έναντι 8.

Νοσηλείες

Ωστόσο, ο αριθμός των παιδιών και των εφήβων που νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό ήταν μικρότερος σε σχέση με αυτόν που νοσηλεύτηκαν με γρίπη, 1,4% του συνόλου των ασθενών σε σχέση με 19,5%. Στη διάρκεια των περιόδων που εξέτασαν οι ερευνητές κατέγραψαν τρεις θανάτους παιδιών κάτω των 5 ετών από κορωνοϊό και 13 από γρίπη.
«Το γεγονός ότι το ποσοστό θνητότητας του Covid-19 είναι περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό της εποχικής γρίπης είναι ιδιαίτερα σοκαριστικό, γνωρίζοντας ότι η γρίπη τον χειμώνα 2018-2019 ήταν η χειρότερη των τελευταίων πέντε ετών στη Γαλλία σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νεκρών» σχολίασε η ερευνήτρια του Insem δρ Κατρίν Καντέν. «Η έρευνά μας είναι η ευρύτερη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής για να συγκρίνει τις δύο ασθένειες» πρόσθεσε η ερευνήτρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This