Ανησυχούν οι επιστήμονες για τη δεύτερη μετάλλαξη του ιού

Πιο μεταδοτική η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Must Read

Ακόμη μία νέα «ανησυχητική» μετάλλαξη του SARS-CoV-2 εντόπισαν οι βρετανικές Αρχές στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, και για τον λόγο αυτόν θέτουν περιορισμούς, με άμεση ισχύ, στις μετακινήσεις από και προς τη Νότια Αφρική.

«Εντοπίσαμε δύο κρούσματα μιας άλλης, νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο» είπε ο Χάνκοκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Και οι δύο ασθενείς είναι επαφές ανθρώπων που είχαν ταξιδέψει στη χώρα από τη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες.

«Αυτή η νέα μετάλλαξη είναι πολύ ανησυχητική επειδή είναι ακόμη πιο μεταδοτική και φαίνεται ότι (ο ιός) έχει μεταλλαχθεί περισσότερο σε σύγκριση με την (πρώτη) μετάλλαξη που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως όποιος ταξίδεψε πρόσφατα στη Νότια Αφρική ή όσοι ήρθαν σε στενή επαφή με ταξιδιώτες από τη χώρα αυτή θα πρέπει να μπουν «αμέσως σε καραντίνα».

Η δεύτερη μετάλλαξη που εντοπίστηκε μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες ονομάστηκε 501.V2 και φέρεται ότι είναι πιο μεταδοτική σε σύγκριση με την πρώτη που εντοπίστηκε στο Κεντ τον Σεπτέμβριο, για την οποία πιστεύεται ότι τα περισσότερα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά.

Το νέο αυτό στοιχείο αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα στις ελπίδες των Βρετανών, και όχι μόνο, για σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα, λίγες μέρες αφότου η χώρα επέστρεψε σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας εξαιτίας των φόβων για το στέλεχος του ιού που είχε εντοπιστεί στο Κεντ προ μερικών ημερών, με μεταδοτικότητα που εκτιμάται ότι είναι έως και κατά 70% υψηλότερη.

Οι φόβοι μάλιστα αποδεικνύονται κάθε άλλο παρά αβάσιμοι, αφού η υψηλή μεταδοτικότητα του εν λόγω στελέχους αποτυπώνεται και στον αριθμό των κρουσμάτων, ο οποίος χθες άγγιξε τα 39.237 και είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί στη Βρετανία από την έναρξη της πανδημίας, με τον δείκτη R (ρυθμός μετάδοσης) να αγγίζει το 1,5 στο Λονδίνο και το 1,3 στην υπόλοιπη χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This