Οι υφασμάτινες μάσκες δεν προστατεύουν αποτελεσματικά

Ποιες πρπσφέρουν 100% προστασία

Must Read

Μπορεί να μας καλύπτουν αισθητικά, δε μας καλύπτουν όμως ουσιαστικά από τον κορωνοϊό οι υφασμάτινες μάσκες, σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η τήρηση των αποστάσεων είναι το Α και Ω.

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Νιου Μέξικο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι υφασμάτινες μάσκες δεν προστατεύουν τον χρήστη από τον κορωνοϊό, καθώς επιτρέπουν τη διείσδυση των μολυσμένων σωματιδίων.

Για τις ανάγκες της μελέτης τους οι ερευνητές εξέτασαν προσεχτικά την αποτελεσματικότητα πέντε κατηγοριών μάσκας, από τις υφασμάτινες μέχρι τις χειρουργικές Ν95, και διαπίστωσαν ότι όλες μπλόκαραν τουλάχιστον το 95% των σταγονιδίων από το φτέρνισμα και τον βήχα. Ολες τους ελέγχθηκαν απέναντι από ένα μηχάνημα που χρησιμοποιεί γεννήτρια αέρα για να πετάει μικροσταγονίδια σαν αυτά που εκλύονται από τη μύτη και το στόμα.

Σταγονίδια

Οι μάσκες τύπου Ν95 πρόσφεραν 100% προστασία έναντι των σταγονιδίων, τη στιγμή που οι υφασμάτινες εμπόδιζαν το 96,4% αυτών. Συγκεκριμένα, οι υφασμάτινες μάσκες επέτρεπαν να διεισδύσουν από αυτές περισσότερα από 1.000 σταγονίδια από απόσταση λίγο μικρότερη των δύο μέτρων, ποσότητα ικανή για να πυροδοτήσει μόλυνση. «Η χρήση μάσκας προσφέρει σημαντική, αλλά όχι πλήρη προστασία σε ένα ευάλωτο άτομο» εξηγεί η δρ Κρίσνα Κότα, επικεφαλής της μελέτης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This