Πέμπτη 24/6/2021

Έρευνα-σοκ: Ο μέσος άνθρωπος περνά 44 χρόνια από τη ζωή του μπροστά από ψηφιακές συσκευές!

«Zόμπι» της οθόνης!

Κοιτάζουμε το κινητό μας για να ελέγξουμε τα social media, παρακολουθούμε σειρές και ταινίες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, παίζουμε κάποιο παιχνίδι στο tablet, για να περάσει η ώρα, βλέπουμε τηλεόραση, χωρίς ωστόσο να συνειδητοποιούμε ότι ουσιαστικά μετατρεπόμαστε σε «ζόμπι» της οθόνης, καθώς περνάμε μια ζωή ολόκληρη μπροστά της.

  • Γράφει: Βασίλης Χονδρογιάννης

Έρευνα που διεξήχθη πριν από τα lockdowns της πανδημίας διαπίστωσε ότι ο μέσος άνθρωπος περνά 44 χρόνια από τη ζωή του μπροστά από ψηφιακές συσκευές! Στην έρευνα της OnePoll συμμετείχαν περίπου 2.000 ενήλικες από τις ΗΠΑ, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτηματολόγιο για τις καθημερινές συνήθειές τους όσον αφορά τις ψηφιακές συσκευές.

Κατά μέσο όρο, κάθε μέρα αφιέρωναν τέσσερις ώρες και 33 λεπτά κοιτάζοντας την οθόνη του smartphone, πάνω από τρεις ώρες παίζοντας videogames, σχεδόν πέντε ώρες μπροστά από την οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή και περίπου τέσσερις ώρες και 30 λεπτά παρακολουθώντας τηλεόραση, «έξυπνη» ή μη.

Συνολικά, πριν από την πανδημία ο μέσος άνθρωπος βρισκόταν περίπου 17 ώρες τη μέρα μπροστά σε μια οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι σε έναν χρόνο «ξοδεύει» 6.259 ώρες και σε 80 χρόνια ζωής, 44 χρόνια μπροστά από μια οθόνη.

Μάλιστα, όταν η έρευνα επικαιροποιήθηκε την περίοδο των lockdowns που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού, ο ημερήσιος χρόνος παρακολούθησης ψηφιακής οθόνης αυξήθηκε σε 19 ώρες λόγω της προσπάθειας όσων παραμένουν έγκλειστοι στα σπίτια τους να καταπολεμήσουν την ανία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ