Σάββατο 24/7/2021

«Βόμβες» οι φορείς του κορωνοϊού χωρίς συμπτώματα

35% των νέων κρουσμάτων οφείλεται σε προσυμπτωματικούς φορείς

Τα περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα οφείλονται σε φορείς χωρίς συμπτώματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), το 59% της μετάδοσης του κορωνοϊού (νέα κρούσματα) προέρχεται από ασυμπτωματικούς ή προσυμπτωματικούς.

Αυτό το ποσοστό περιλαμβάνει το 35% των νέων κρουσμάτων που οφείλεται σε προσυμπτωματικούς φορείς του ιού SARS-CoV-2, οι οποίοι μολύνουν άλλους πριν οι ίδιοι εμφανίσουν συμπτώματα (αυτό θα συμβεί αργότερα, αφού έχουν πια κάνει τη «ζημιά» στους γύρω τους), καθώς και το 24% των νέων κρουσμάτων που οφείλεται σε ασυμπτωματικούς ανθρώπους, οι οποίοι ποτέ δεν θα αναπτύξουν συμπτώματα.

Συμπεράσματα

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον λοιμωξιολόγο του CDC δρα Τζέι Μπάτλερ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open». «Το συμπέρασμα είναι ότι για να ελέγξουμε την πανδημία Covid-19 πραγματικά θα απαιτηθεί να θέσουμε υπό έλεγχο τη σιωπηλή πανδημία της μετάδοσης από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα» ανέφερε ο Μπάτλερ, σύμφωνα με την «Washington Post».

Αυτή η διαπίστωση αποκτά επιπρόσθετη σημασία μετά την ανακάλυψη της νέας πιο μεταδοτικής «βρετανικής» μετάλλαξης του κορωνοϊού, η οποία πρόσφατα ανιχνεύτηκε και στην Ελλάδα. Ενα μέρος της ασυμπτωματικής μετάδοσης του κορωνοϊού συμβαίνει μέσα στα νοικοκυριά.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ