Λιγότερο μολυσματική η «βρετανική» μετάλλαξη του ιού

Must Read

Ο «βρετανικός» μεταλλαγμένος κορωνοϊός είναι λιγότερο μολυσματικός απ’ ό,τι πιστεύαμε, ωστόσο παραμένει πιο μολυσματικός από τα προηγούμενα στελέχη, υποστηρίζουν ερευνητές από τη Δανία.

Η ερευνητική ομάδα του State Serum Institute της Κοπεγχάγης, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της Tyra Grove Krause, μελέτησε στο εργαστήριο το στέλεχος του SARS-CoV-2 με τη μετάλλαξη B.1.1.7 που καταγράφηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία. Αρχικά ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, επικαλούμενος τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, είχε αναφέρει ότι το στέλεχος είναι 70% πιο μολυσματικό από τα προηγούμενα.

Έριξαν ακόμη περισσότερο την εκτίμησή τους

Στη συνέχεια έρευνα του London School of Hygiene and Tropical Medicine έκανε λόγο για μολυσματικότητα 56% μεγαλύτερη. Τώρα οι ερευνητές του ινστιτούτου της Δανίας έριξαν ακόμη περισσότερο την εκτίμησή τους, καθώς, αναλύοντας μεγαλύτερο όγκο δεδομένων από την εξέλιξη της πανδημίας, υπολόγισαν ότι το «βρετανικό» μεταλλαγμένο στέλεχος είναι πιο μολυσματικό από τα προηγούμενα στελέχη κατά 36%.

Ωστόσο, όπως επισήμανε η Krause, είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια πόσο μολυσματικός είναι ένας ιός, γεγονός που την ανάγκασε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο «η πραγματική αύξηση» της μολυσματικότητας του «βρετανικού» στελέχους να κυμαίνεται από 20% έως 50%.

Για αυτό η ερευνήτρια συνέστησε να γίνουν περαιτέρω έρευνες, οι οποίες θα συμπεριλάβουν ακόμη περισσότερα ιατρικά στοιχεία από ανθρώπους που νόσησαν από τον κορωνοϊό με τη μετάλλαξη B.1.1.7.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This