Ισραήλ: 20 άτομα από 128.600 που έκαναν και τις δύο δόσεις εμβολίου προσβλήθηκαν από κορωνοϊό

Σύμφωνα με στοιχεία της μεγαλύτερης ασφαλιστικής υπηρεσίας του Ισραήλ

Must Read

Λιγότεροι από το 0,01% των ανθρώπων που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer για την Covid-19 προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό σε διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας αφότου έλαβαν και τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με στοιχεία της μεγαλύτερης ασφαλιστικής υπηρεσίας του Ισραήλ.

Αυτά τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η HMO Maccabi δείχνουν ότι μόνο 20 από τους 128.600 ανθρώπους που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου προσβλήθηκαν στη συνέχεια από τον ιό SARS-CoV-2.

«Σύμφωνα με τους ειδικούς της Maccabi, αυτά είναι τα προκαταρκτικά δεδομένα, όμως οι αριθμοί είναι ενθαρρυντικοί», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Από τους 20 που προσβλήθηκαν, οι μισοί πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Όλοι τους εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο, βήχα, αδυναμία και κόπωση. Κανείς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ούτε ανέβασε πυρετό υψηλότερο από 38,5. Οι περισσότεροι εξετάστηκαν για την Covid-19 επειδή είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η Ανάτ Έκα Ζόχαρ, η διευθύντρια του τμήματος Πληροφοριών και Ψηφιακής Υγείας της Maccabi, ανέφερε ότι η υπηρεσία θα συνεχίσει να παρακολουθεί αυτούς τους ασθενείς ώστε να διαπιστώσει αν θα συνεχίσουν να εμφανίζουν μόνο ήπια συμπτώματα ή αν θα παρουσιάσουν επιπλοκές λόγω του ιού.

Περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και περίπου 1,2 εκατομμύριο έχουν κάνει ήδη και τις δύο δόσεις.

Από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα στο Ισραήλ ανέρχονται γύρω στις 600.000 και οι νεκροί στους 4.478.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This