Δευτέρα 2/8/2021

Παχυσαρκία Τέλος! το «μυστικό» βρίσκεται σε μια περιοχή του εγκεφάλου μας

Έλληνας καθηγητής στις ΗΠΑ βρήκε το γονίδιο που μπλοκάρει τον μεταβολισμό! Αν απενεργοποιηθεί, «ράβει» στόματα και αυξάνει τη διάθεση για άσκηση!

Ανακάλυψη που θα επιτρέπει στους παχύσαρκους να χάνουν κιλά με μεγαλύτερη ευκολία έκανε διακεκριμένος Έλληνας ερευνητής της διασποράς. Διαπίστωσε ότι το «μυστικό» της παχυσαρκίας βρίσκεται σε μια περιοχή του εγκεφάλου μας, καθιστώντας την καταπολέμησή της ευκολότερη απ’ ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα που δημοσίευσαν στο περιοδικό «JCI Insight» ερευνητές στις ΗΠΑ με επικεφαλής τον καθηγητή Κωνσταντίνο Στρατάκη, του Τμήματος Γενετικής και Ενδοκρινολογίας στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης του Παιδιού των ΗΠΑ. Οι ερευνητές εξέτασαν το γονίδιο Prkar2a, το οποίο εκφράζεται μόνο στην περιοχή του εγκεφάλου γνωστή ως ηνίο, η οποία θεωρείται ότι σχετίζεται με τη μεταβολική δυσλειτουργία. Ανακάλυψαν ότι απενεργοποιώντας το γονίδιο Prkar2a στον εγκέφαλο των ποντικών παρατηρείται μειωμένη διάθεση για κατανάλωση εύγευστης τροφής και αυξημένο κίνητρο για άσκηση. Μάλιστα, τα ποντίκια φάνηκαν να χαίρονται να τρέχουν.

Όσον αφορά την πρακτική χρήση της ανακάλυψης, ο δρ Στρατάκης σημειώνει ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα ρινικό σπρέι που να αυξάνει τη διάθεση για άθληση και μέσω αυτής θα προκαλεί απώλεια κιλών. «Η ιδέα είναι, εάν κάποιος βρει έναν αναστολέα βραχείας δράσης που θα δρούσε κατευθείαν στον εγκέφαλο, για παράδειγμα ένα ρινικό σπρέι, εάν ξυπνούσατε το πρωί και θέλατε να ασκηθείτε χωρίς όμως να έχετε διάθεση για άσκηση, μπορεί παίρνοντας το ρινικό σπρέι η διάθεσή σας να άλλαζε δραματικά και να θέλατε να τρέξετε» εξήγησε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ