Τετάρτη 28/7/2021

H θεραπεία Regen-Cov παραμένει αποτελεσματική και κατά των παραλλαγμένων στελεχών του ιού

Κοκτέιλ αντισωμάτων και κατά των μεταλλάξεων!

Η θεραπεία της Regeneron, η οποία βασίζεται σε κοτκτέιλ αντισωμάτων, παραμένει αποτελεσματική και κατά των παραλλαγμένων στελεχών του ιού που ταυτοποιήθηκαν πρώτα στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η θεραπεία REGEN-COV, η οποία αποτελείται «από δύο εξουδετερωτικά αντισώματα», που ονομάζονται imdevimab και casirivimab, «διατήρησε την ισχυρή της ικανότητα εξουδετέρωσης του παραλλαγμένου στελέχους B.1.1.7», που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, όπως και «του παραλλαγμένου στελέχους B.1.351» που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική. Ωστόσο, όσον αφορά το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο στέλεχος, το ένα από τα δύο αντισώματα, το casirivimab, είδε τη «δύναμή του να μειώνεται».

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κολούμπια κατέληξαν στα ίδια συμπεράσματα και η μελέτη τους υποβλήθηκε για αξιολόγηση από ομοτίμους. Η Regeneron αναμένει εξάλλου ότι η θεραπεία της θα είναι αποτελεσματική και κατά του βραζιλιάνικου παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού, και γίνονται έρευνες για να το επιβεβαιώσει.

Η «προδημοσίευση» του Κολούμπια παρουσιάζει, ωστόσο, πιο ανησυχητικά αποτελέσματα όσον αφορά ένα άλλο από τα συνθετικά αντισώματα, το bamlanivimab, το οποίο χρησιμοποιείται στη θεραπεία της εταιρίας Eli Lilly. Το bamlanivimab είναι «αδρανές» κατά του νοτιοαφρικανικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού, ενώ αναμένεται επίσης να είναι αναποτελεσματικό και απέναντι στο «βραζιλιάνικο» παραλλαγμένο στέλεχος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ