Σάββατο 24/7/2021

Έρευνα ελπίδας! Μείωση θανάτων στις ΜΕΘ

Η βελτίωση της νοσοκομειακής περίθαλψης μείωσε το ποσοστό θνητότητας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των ασθενών με Covid-19 κατά περισσότερο από ένα τρίτο τους τελευταίους μήνες της πανδημίας, όμως ο ρυθμός της προόδου αυτής μειώνεται και ενδέχεται να παραμείνει στάσιμος, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μείωση θνητότητας

Η θνητότητα των ασθενών με Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μειώθηκε στο 36% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με αυτή τη μεγάλη έρευνα, στην οποία εξετάστηκαν περισσότεροι από 43.000 ασθενείς σε πολλές χώρες και η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Anesthesia». Σύμφωνα με προηγούμενη ανάλυση των ίδιων συντακτών, που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο, η θνητότητα των ασθενών με Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παγκοσμίως μειώθηκε από σχεδόν 60% στα τέλη Μαρτίου 2020 στο 42% στο τέλος Μαΐου του 2020.

Οι δύο αυτές έρευνες, που διεξήχθησαν από τον αναισθησιολόγο Τιμ Κουκ και Βρετανούς συνεργάτες του, είναι «μετα-αναλύσεις», οι οποίες συνέθεσαν στοιχεία από πολλές έρευνες. «Αφού η πρώτη μας μετα-ανάλυση πέρυσι έδειξε μεγάλη μείωση της θνητότητας ασθενών με Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2020, η νέα ανάλυση δείχνει ότι η μείωση αυτή της θνητότητας φάνηκε να σταθεροποιείται ή να φτάνει στο ανώτατο όριό της μεταξύ του Ιουνίου και του Οκτωβρίου του 2020» ανέφεραν οι συντάκτες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ