Έρευνα ελπίδας! Μείωση θανάτων στις ΜΕΘ

Must Read

Η βελτίωση της νοσοκομειακής περίθαλψης μείωσε το ποσοστό θνητότητας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των ασθενών με Covid-19 κατά περισσότερο από ένα τρίτο τους τελευταίους μήνες της πανδημίας, όμως ο ρυθμός της προόδου αυτής μειώνεται και ενδέχεται να παραμείνει στάσιμος, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μείωση θνητότητας

Η θνητότητα των ασθενών με Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μειώθηκε στο 36% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με αυτή τη μεγάλη έρευνα, στην οποία εξετάστηκαν περισσότεροι από 43.000 ασθενείς σε πολλές χώρες και η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Anesthesia». Σύμφωνα με προηγούμενη ανάλυση των ίδιων συντακτών, που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο, η θνητότητα των ασθενών με Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παγκοσμίως μειώθηκε από σχεδόν 60% στα τέλη Μαρτίου 2020 στο 42% στο τέλος Μαΐου του 2020.

Οι δύο αυτές έρευνες, που διεξήχθησαν από τον αναισθησιολόγο Τιμ Κουκ και Βρετανούς συνεργάτες του, είναι «μετα-αναλύσεις», οι οποίες συνέθεσαν στοιχεία από πολλές έρευνες. «Αφού η πρώτη μας μετα-ανάλυση πέρυσι έδειξε μεγάλη μείωση της θνητότητας ασθενών με Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2020, η νέα ανάλυση δείχνει ότι η μείωση αυτή της θνητότητας φάνηκε να σταθεροποιείται ή να φτάνει στο ανώτατο όριό της μεταξύ του Ιουνίου και του Οκτωβρίου του 2020» ανέφεραν οι συντάκτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This