Παρενέργειες από το εμβόλιο της Pfizer

Κούραση πονοκέφαλος και κρυάδες

Must Read

Οσοι πέρασαν τον Covid-19 είναι δύο φορές πιο πιθανό να εκδηλώσουν παρενέργειες από το εμβόλιο της Pfizer σε σχέση με αυτούς που δεν είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, υποστηρίζουν ερευνητές.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ερευνητική ομάδα στη Βρετανία, με επικεφαλής τον Tim Spector, καθηγητή Επιδημιολογίας του King’s College London. Η έρευνα βασίστηκε στην ανάλυση των συμπτωμάτων εθελοντών που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19 της Pfizer, όπως τα κατέγραψαν οι ίδιοι οι εθελοντές στην εφαρμογή για smartphones ZOE Covid-19 Symptom Study, την οποία ανέπτυξαν οι ερευνητές.

Παρενέργειες μετά το εμβόλιο

Διαπιστώθηκε ότι το 33% όσων είχαν αναρρώσει στο παρελθόν από Covid-19 εμφάνισε παρενέργειες αφότου έκανε το εμβόλιο. Το αντίστοιχο ποσοστό ανάμεσα στα άτομα που δεν είχαν κολλήσει ποτέ τον νέο κορωνοϊό ανερχόταν σε 19%. Η ανάλυση των παρενεργειών που καταγράφηκαν έδειξε ότι η πιο συνηθισμένη ήταν η κούραση, που εμφανίστηκε στο 9% των εθελοντών, και ακολουθούσαν ο πονοκέφαλος με 8% και οι κρυάδες με 4%. Επιπροσθέτως, τα στοιχεία που συλλέχθηκαν έδειξαν ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι συμμετέχοντες στην έρευνα εμφάνιζαν τις ήπιες παρενέργειες εντός των 48 ωρών από τη στιγμή που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer. Μόνο το 3% των εθελοντών είχε επιπλοκές οι οποίες κράτησαν πάνω από τρεις ημέρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This