Μείωση της διάρκειας νοσηλείας χάρη στη χρήση της κολχικίνης

Καλά τα αποτελέσματα από το φάρμακο για κατά της ουρικής αρθρίτιδας

Must Read

Η κολχικίνη, την αξία της οποίας κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 έχουν ήδη αναδείξει Ελληνες επιστήμονες, μειώνει τη διάρκεια νοσηλείας και την ανάγκη χορήγησης οξυγόνου στους νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid-19, σύμφωνα με βραζιλιάνικη κλινική δοκιμή.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ρενέ Ολιβέιρα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «RMD Open», δοκίμασαν σε 72 ασθενείς με Covid-19 την κολχικίνη, φάρμακο που συνήθως χρησιμοποιείται κατά της ουρικής αρθρίτιδας.

H διάρκεια νοσηλείας

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα οι μισοί έκαναν τη συνήθη θεραπεία με προσθήκη της κολχικίνης, ενώ οι υπόλοιποι τη συνήθη θεραπεία με προσθήκη εικονικού φαρμάκου (πλασίμπο). Διαπιστώθηκε ότι η μέση διάρκεια θεραπείας με οξυγόνο ήταν τέσσερις μέρες για την ομάδα της κολχικίνης και 6,5 μέρες για την ομάδα ελέγχου (πλασίμπο). Η μέση διάρκεια νοσηλείας ήταν επτά μέρες για τους ασθενείς που πήραν κολχικίνη, έναντι εννέα ημερών για όσους πήραν το πλασίμπο. Εως την έβδομη μέρα μόνο το 9% των ασθενών που είχαν πάρει κολχικίνη χρειαζόταν οξυγόνο, έναντι ποσοστού 42% στην ομάδα ελέγχου. Δύο ασθενείς πέθαναν από την ομάδα του πλασίμπο και κανένας από την ομάδα της κολχικίνης. Η τελευταία ήταν ασφαλής, καλά ανεκτή από τους ασθενείς και με λίγες μόνο παρενέργειες, όπως η διάρροια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This