Πρόβλημα υπογονιμότητας σε άνδρες που πέρασαν τον κορωνοϊό

Συνίσταται η αξιολόγηση της ποιότητας του σπέρματος μετά την ασθένεια

Must Read

O νέος κορωνοϊός βλάπτει και τη γονιμότητα. Μερικοί άνδρες που πέρασαν Covid-19 μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με αυξημένο κίνδυνο υπογονιμότητας λόγω χειρότερης πλέον ποιότητας του σπέρματός τους, σύμφωνα με νέα μικρή ιταλική έρευνα.

Οι Ιταλοί γιατροί, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα αναπαραγωγής «Human Reproduction», ανέλυσαν δείγματα σπέρματος από 43 άνδρες που είχαν αναρρώσει από τον κορωνοϊό. Βρήκαν ότι σε έναν στους τέσσερις άνδρες (στους 11 δηλαδή από τους 43 ή ποσοστό 25%, που είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι στο γενικό πληθυσμό) υπήρχε πλήρης ή σχεδόν πλήρης απουσία σπερματοζωαρίων. Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις είχαν ολιγοσπερμία και οι οκτώ αζωοσπερμία. Το ποσοστό ήταν πολύ μεγαλύτερο -τέσσερις στους πέντε ασθενείς- μεταξύ όσων είχαν εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο παρελθόν

Οι περισσότεροι από τους 43 άνδρες είχαν ήδη αποκτήσει παιδί, ενώ λίγοι είχαν στο παρελθόν αναφέρει προβλήματα υπογονιμότητας. Οι ερευνητές επισήμαναν ότι δεν είχαν δείγματα σπέρματος από τους ίδιους άνδρες πριν από τη λοίμωξη Covid-19, ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση. Ομως, εκτιμούν ότι «συνίσταται η αξιολόγηση της ποιότητας του σπέρματος για τους άνδρες αναπαραγωγικής ηλικίας που αρρώστησαν από Covid-19».

Δείτε επίσης: Κίνδυνος αφανισμού από τον κορωνοϊό; Σοκάρει η έρευνα της Ουχάν!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This