Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Οι ασθματικοί δεν κινδυνεύουν περισσότερο από τον Covid-19

Τους ανθρώπους που έχουν άσθμα καθησυχάζουν ερευνητές από την Αυστραλία, καθώς διαπίστωσαν ότι ο Covid-19 δεν είναι πιο επικίνδυνος και θανατηφόρος γι’ αυτούς, σε αντίθεση με ό,τι πιστευόταν μέχρι τώρα.

Μάλιστα, το βασικό συμπέρασμα της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Asthma», είναι ότι οι άνθρωποι με άσθμα έχουν μικρότερο κίνδυνο να αρρωστήσουν με Covid-19 και, αν αυτό συμβεί, η πιθανότητα να αποδειχθεί η νόσος βαριά ή θανατηφόρα γι’ αυτούς είναι ίδια με τον γενικό πληθυσμό.

Τα ποσοστά

Ειδικότερα, ερευνητές του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας George της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέλυσαν και αξιολόγησαν τα στοιχεία 57 ερευνών, που αφορούσαν συνολικά 587.280 ανθρώπους διεθνώς. Διαπιστώθηκε ότι τα ποσοστά του άσθματος μεταξύ των ασθενών Covid-19 είναι παρόμοια με εκείνα στον γενικό πληθυσμό, περίπου 7,5%.

Το μη σοβαρό άσθμα μεταξύ των ασθενών Covid-19 είναι πιο συχνό σε σχέση με το σοβαρό, με τα ποσοστά να ανέρχονται σε 9,6% και 4,1%, αντίστοιχα. Επιπλέον, σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό οι άνθρωποι με άσθμα έχουν στην πραγματικότητα 14% μικρότερη πιθανότητα να νοσήσουν από Covid-19 και 13% μικρότερη να νοσηλευτούν εξαιτίας της νόσου, σε σχέση με όσους δεν έχουν άσθμα.

Τέλος, ο κίνδυνος διασωλήνωσης σε ΜΕΘ και θανάτου από Covid-19 είναι ίδιος για τους ανθρώπους με άσθμα και χωρίς αυτό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ