Χωρίς ανοσία το 10% ακόμη και μετά το εμβόλιο

Must Read

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ειδικός στην υγεία, τονίζοντας ότι το 10% παγκοσμίως όσων κάνουν ένα από τα εμβόλια κατά του Covid-19 ενδέχεται να μην αποκτήσει ανοσία στον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Την επισήμανση έκανε η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής Αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor Άννα Ποπόβα με δημόσιες δηλώσεις της. Εξήγησε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν παρατηρείται μόνο στην περίπτωση του νέου κορωνοϊού, αλλά εμφανίζεται όποτε πραγματοποιούνται εμβολιασμοί για να προστατευτεί ο πληθυσμός από κάποιον ιό.

Το 10%

«Το 10% του πληθυσμού της Γης ή το 10% σε οποιαδήποτε πόλη και κατοικημένη περιοχή είναι κατά μέσο όρο ο αριθμός των ανθρώπων που δεν αντιδρούν στον εμβολιασμό, όχι μόνο στα σημερινά εμβόλια, αλλά αυτό αφορά πρακτικά όλα τα εμβόλια» δήλωσε η Ποπόβα στο τηλεοπτικό κανάλι Ρωσία-1.«Σημασία έχει να είναι προστατευμένο το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού»πρόσθεσε.

Στην προσπάθειά της να καθησυχάσει το τηλεοπτικό κοινό μετά την παραπάνω δήλωσή της, η Ποπόβα σημείωσε ότι, αν έχει εμβολιαστεί η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού και το 90% έχει αναπτύξει ανοσία στον νέο κορωνοϊό, τότε το υπόλοιπο 10% των εμβολιασθέντων που δεν θα έχει αναπτύξει ανοσία θα είναι προστατευμένο, αφού ο ιός δεν θα έχει πού να μεταδοθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This