Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Χωρίς ανοσία το 10% ακόμη και μετά το εμβόλιο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ειδικός στην υγεία, τονίζοντας ότι το 10% παγκοσμίως όσων κάνουν ένα από τα εμβόλια κατά του Covid-19 ενδέχεται να μην αποκτήσει ανοσία στον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Την επισήμανση έκανε η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής Αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor Άννα Ποπόβα με δημόσιες δηλώσεις της. Εξήγησε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν παρατηρείται μόνο στην περίπτωση του νέου κορωνοϊού, αλλά εμφανίζεται όποτε πραγματοποιούνται εμβολιασμοί για να προστατευτεί ο πληθυσμός από κάποιον ιό.

Το 10%

«Το 10% του πληθυσμού της Γης ή το 10% σε οποιαδήποτε πόλη και κατοικημένη περιοχή είναι κατά μέσο όρο ο αριθμός των ανθρώπων που δεν αντιδρούν στον εμβολιασμό, όχι μόνο στα σημερινά εμβόλια, αλλά αυτό αφορά πρακτικά όλα τα εμβόλια» δήλωσε η Ποπόβα στο τηλεοπτικό κανάλι Ρωσία-1.«Σημασία έχει να είναι προστατευμένο το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού»πρόσθεσε.

Στην προσπάθειά της να καθησυχάσει το τηλεοπτικό κοινό μετά την παραπάνω δήλωσή της, η Ποπόβα σημείωσε ότι, αν έχει εμβολιαστεί η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού και το 90% έχει αναπτύξει ανοσία στον νέο κορωνοϊό, τότε το υπόλοιπο 10% των εμβολιασθέντων που δεν θα έχει αναπτύξει ανοσία θα είναι προστατευμένο, αφού ο ιός δεν θα έχει πού να μεταδοθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ