Ποιες τροφές δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο

Must Read

Ψωμί, κέτσαπ, καφές, ελιές και άλλες έξι τροφές, που πολλοί από εμάς θεωρούμε αναγκαίο να διατηρούμε στο ψυγείο, τελικά δεν πρέπει να μπαίνουν σε αυτό…

Ντομάτες: Οταν τις βάζουμε στο ψυγείο, η γεύση τους αλλοιώνεται. Επιπλέον, η χαμηλή θερμοκρασία επηρεάζει την υφή τους. Ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθούν είναι σε καλάθι στον πάγκο της κουζίνας.

Βασιλικός: Αν τον βάλουμε στο ψυγείο, θα απορροφήσει οσμές από τα άλλα τρόφιμα. Είναι προτιμότερο να μένει εκτός ψυγείου, μέσα σε ένα ποτήρι με νερό.

Αβοκάντο: Ο ψυχρός αέρας του ψυγείου σταματά τη διαδικασία ωρίμανσης και δεν αφήνει το αβοκάντο να μαλακώσει. Ωστόσο θα πρέπει να τα βάλετε στο ψυγείο, αν τα αγοράσατε πολύ ώριμα και δεν τα καταναλώσετε αμέσως.

Ψωμί: Οταν μένει στο ψυγείο, το ψωμί αφυδατώνεται και ξεραίνεται. Διατηρήστε το στον πάγκο της κουζίνας για 3-4 ημέρες. Εάν θέλετε να κρατήσει περισσότερο, τυλίξετε το με διάφανη μεμβράνη και καταψύξτε το.

Καφές: Αν τον βάλετε στο ψυγείο, το άρωμα και η γεύση του θα αλλοιωθούν. Ωστόσο ο καφές έχει την ιδιότητα να απορροφά οσμές. Βάλτε λίγο καφέ σε ένα πιατάκι και αφήστε τον μέσα στο ψυγείο, εάν υπάρχει κάποια άσχημη μυρωδιά.

Εσπεριδοειδή: Βάλτε τα λεμόνια, τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και τα λάιμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ο ψυχρός αέρας του ψυγείου τα καταστρέφει.

Σάλτσες και ντρέσινγκ: Εάν έχουν ως βάση το λάδι και το ξίδι, δεν υπάρχει λόγος να μπουν στο ψυγείο. Εάν όμως περιέχουν μαγιονέζα, γιαούρτι και κρέμα γάλακτος, τότε πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο.

Μέλι: Το μέλι δεν αλλοιώνεται, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μένει στο ψυγείο. Εάν το αφήσετε μέσα σε καλά κλεισμένο βάζο, θα παραμείνει σε καλή κατάσταση για πάντα!

Τουρσιά και ελιές: Δεν χρειάζονται ψυγείο, γιατί έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ξίδι, που τα διατηρεί χωρίς να χαλάνε και να χάνουν την τραγανή υφή τους για πολύ καιρό.

Κέτσαπ: Ακόμα και αφού ανοίξετε τη συσκευασία, μπορείτε να έχετε το κέτσαπ στο ντουλάπι. Περιέχει μεγάλη ποσότητα σε ξίδι και συντηρητικά και δεν χαλάει, εάν μείνει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This