Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Για ποιο λόγο ζυγίζουμε λιγότερο το πρωί 

Το «ψέμα» της ζυγαριάς

Ζυγίζεις λιγότερο το πρωί; Είναι τυχαίο ή μήπως υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που συμβαίνει αυτό; Ιδού η απάντηση…

Εχει τύχει να ζυγιστείς το πρωί και ένιωσες υπέροχα για την πρόοδό σου στην απώλεια βάρους για να συνειδητοποιήσεις μόνο αργότερα το βράδυ ότι έχεις κερδίσει ένα κιλό; Σε καταλαβαίνουμε. Υπάρχει λόγος που ζυγίζεις λιγότερο το πρωί και περισσότερο στη συνέχεια της ημέρας.

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Ολοι οι άνθρωποι ζυγίζουν λιγότερο όταν ξυπνούν, επειδή το σώμα τους είναι ελαφρώς αφυδατωμένο. Αυτή η ελαφριά αφυδάτωση μπορεί να εμφανίζεται σαν μια αισθητή πτώση στο βάρος του σώματός σου. Αφού δύο κούπες νερό ζυγίζουν περίπου 450 γραμμάρια, ακόμα και μια μέτρια αφυδάτωση ή κατακράτηση υγρών είναι λογικό να επηρεάσει το βάρος σου στη διάρκεια της ημέρας.

Από την άλλη μεριά, η πόση νερού πριν ξαπλώσεις μπορεί να εμποδίσει την αφυδάτωση το πρωί, ώστε να μην καταλήξεις να ανεβάσεις το νούμερο της ζυγαριάς σου. Ωστόσο, εάν κατά τη διάρκεια της νύχτας σηκώνεσαι για να πας στο μπάνιο, δεν θα έχεις τόσο μεγάλη κατακράτηση Η2Ο. Είναι ακόμα πιθανό να ζυγίζεις ακόμα λιγότερο επειδή έχεις κάψει κάποιες θερμίδες από τις τροφές που έφαγες το προηγούμενο βράδυ, προκειμένου να δώσεις ενέργεια σε βασικές λειτουργίες του σώματός σου, όπως η αναπνοή και η παραγωγή θερμότητας στο σώμα.

Σχετικά με τη γυμναστική, το ζύγισμα μετά την πρωινή σου άσκηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα η ένδειξη της ζυγαριάς να είναι μικρότερη από την κανονική, χάρη στον ιδρώτα. Σίγουρα πρέπει να επισημανθεί ότι δεν πρόκειται για μια πραγματική αντανάκλαση των αλλαγών στο λίπος του σώματός σου.

Το… λάθος

Καλό είναι να μη ζυγίζεσαι μετά το βραδινό σου, καθώς συνήθως πρόκειται για το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας για τους περισσότερους στις μέρες μας, μια και εργάζονται κι επιστρέφουν σπίτι σχετικά αργά κάθε μέρα και τότε υπάρχει ο χρόνος για κανονικό γεύμα. Συνοπτικά, δεν υπάρχει κάποια ιδανική ώρα της ημέρας για να ζυγίζεσαι. Μόνο αν συνηθίζεις να ζυγίζεσαι περίπου την ίδια ώρα κάθε ημέρα συστηματικά, θα μπορείς να έχεις μια ακριβή σύγκριση. Δεν είναι κακή ιδέα να ανεβαίνεις στη ζυγαριά γυμνή, ώστε έχεις μια καλύτερη ιδέα του πού κυμαίνεται το βάρος σου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ