Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου της Pfizer στους εβήφους

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την επόμενη σχολική χρονιά, καθώς το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech κατά του Covid-19 έχει αποτελεσματικότητα 100% στους εφήβους από 12 έως 15 ετών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής που ανακοίνωσαν χθες οι δύο εταιρίες.

Οι κλινικές δοκιμές της Φάσης ΙΙΙ, που πραγματοποιήθηκαν σε 2.260 εφήβους στις Ηνωμένες Πολιτείες, «έδειξαν αποτελεσματικότητα 100% και ανάπτυξη ισχυρών αντισωμάτων».

Eλπίζουν στην έναρξη του εμβολιασμού

Προσεχώς θα ζητήσουν από τις ρυθμιστικές Αρχές την έγκριση του εμβολίου για τους εφήβους και «ελπίζουν στην έναρξη του εμβολιασμού αυτής της ηλικιακής ομάδας πριν από την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους», δηλώνει στην ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά.

Ο διευθυντής της BioNTech Ουγούρ Σαχίν θεωρεί ότι τα αποτελέσματα στα άτομα ηλικίας 12-15 ετών «είναι πολύ ενθαρρυντικά, δεδομένων των τάσεων που παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες όσον αφορά τη μετάδοση της βρετανικής παραλλαγής του ιού». Την περασμένη εβδομάδα οι Pfizer / BioNTech άρχισαν κλινικές δοκιμές στα παιδιά, αρχικά στην κατηγορία 5-11 ετών. Την επόμενη εβδομάδα παιδιά ηλικίας 2-5 ετών θα λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου, στο πλαίσιο έρευνας που θα καλύψει και τα παιδιά από 6 μηνών έως 2 ετών.

Η BioNTech ανακοίνωσε χθες ως στόχο παραγωγής 2,5 δισ. δόσεις του εμβολίου της κατά τη διάρκεια του 2021, κατά 25% περισσότερες σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ