Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Αποτελεσματικό στους άνω των 80 ετών το εμβόλιο της Pfizer

Eντυπωσιακά αποτελέσματα ύστερα από μία μόνο δόση

Εξαιρετικά ανακουφιστικά είναι τα επιστημονικά δεδομένα για την ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο της Pfizer κατά του Covid-19 στους ανθρώπους άνω των 80 ετών.

Μελέτη που έγινε σε 100 ηλικιωμένους στη Βρετανία έδειξε ότι περίπου 98% των ανθρώπων ηλικίας 80 έως 96 ετών που έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου έχουν ισχυρή ανοσολογική ανταπόκριση και παραγωγή αντισωμάτων. Επίσης, προέκυψε ότι οι συμμετέχοντες που είχαν προηγουμένως μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2 είχαν την κορύφωση της παραγωγής αντισωμάτων ύστερα από μία μόνο δόση του εμβολίου της Pfizer και η ανταπόκριση αυτή παρέμεινε υψηλή μετά τη δεύτερη δόση τους.

Οι Πολ Μος και Ελεν Πάρι, καθηγητής και κλινική λέκτορας αντίστοιχα στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, οι οποίοι διηύθυναν τη μελέτη, δήλωσαν πως τα υψηλά επίπεδα αντισωμάτων που εντοπίστηκαν είναι καθησυχαστικά, ιδιαίτερα εφόσον η απόκριση αντισωμάτων ήταν ισχυρή μέχρι και στον πιο ηλικιωμένο από τους συμμετέχοντες, ο οποίος ήταν 96 ετών. «Είμαστε έκπληκτοι και πολύ ευχαριστημένοι» δήλωσε ο Μος στους δημοσιογράφους, ενημερώνοντάς τους για τα ευρήματα. «Φυσικά, αυτά συσχετίζονται με την εξαιρετική κλινική προστασία που βλέπουμε με το εμβόλιο».

Η Pfizer και η BioNTech, οι οποίες μαζί παρασκεύασαν το εμβόλιο, είχαν νωρίτερα χθες ανακοινώσει πως επικαιροποιημένα δεδομένα από κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι το εμβόλιό τους είναι περίπου 91% αποτελεσματικό στην πρόληψη του Covid-19.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ