«Φρένο» στις κραιπάλες πριν (και μετά) το εμβόλιο

Must Read

Ειδικός στις ΗΠΑ καλεί όσους κάνουν κάποιο εμβόλιο κατά του Covid-19 να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ούτε πριν ούτε μετά. Προειδοποιούν ότι μια σειρά από στοιχεία συγκλίνουν στο ότι το αλκοόλ αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και δεν επιτρέπει στα εμβόλια να δράσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Η διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών για τους ιούς στο αμερικανικό University of California δρ Ilhem Messaoudi μίλησε στους «New York Times» για τις επιπτώσεις που έχει το αλκοόλ στο αμυντικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Η ειδικός επικαλέστηκε δύο έρευνες, από τις οποίες η πρώτη έδειξε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τον αριθμό των «καλών» βακτηρίων του εντέρου και δεν επιτρέπει στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να φτάσουν στο σημείο της μόλυνσης.

Αντίδραση

Η δεύτερη έδειξε ότι στους πιθήκους που έπιναν πολύ αλκοόλ ένα εμβόλιο προκαλούσε μικρότερη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, παράγοντας λιγότερα αντισώματα σε σχέση με τους πιθήκους που δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η Messaoudi δήλωσε ότι όσοι καταναλώνουν μικρές ποσότητες αλκοόλ δεν θα πρέπει να ανησυχούν για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του Covid-19 που θα κάνουν. Ωστόσο, συνέστησε στα άτομα που πίνουν πολύ αλκοόλ να απέχουν από αυτή τη συνήθειά τους τόσο πριν όσο και μετά το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This