Σάββατο 8/5/2021

Θεραπεία με αρώματα για τη χαμένη όσφρηση λόγω του Covid-19

Γιατρός στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η αρωματοθεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει όσους έχουν χάσει την όσφρησή τους εξαιτίας του Covid-19 να την αποκτήσουν ξανά.

Ο ωτορινολαρυγγολόγος του αμερικανικού Lenox Hill Hospital, δρ Yosef Krespi ήδη δοκιμάζει την τεχνική σε ασθενείς του, σύμφωνα με τη «New York Post».«Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον και είναι συναρπαστικό» δήλωσε ο γιατρός στην αμερικανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι «μπορεί να υπάρχουν κάποιες πιθανότητες με τη διέγερση (των αισθητήρων της μύτης) με κάποια αρώματα», να ανακτήσει κανείς την αίσθηση της όσφρησης που έχασε ως παρενέργεια από τον Covid-19. Ο Krespi επισήμανε ότι τα δύο τρίτα των ασθενών του που πάσχουν από ανοσμία αρκετούς μήνες μετά την ανάρρωσή τους από τη λοίμωξη του νέου κορωνοϊού είναι γυναίκες.

«Είναι σαν μια εκπαίδευση ή διαδικασία αποκατάστασης της μυρωδιάς» εξήγησε, σχολιάζοντας τη θεραπεία με έκθεση των ασθενών σε διαφορετικές και έντονες οσμές, όπως η μυρωδιά του σκόρδου, αλλά και γνωστών αρωμάτων της βιομηχανίας καλλυντικών. «Τα νεύρα που βρίσκονται στην οροφή της μύτης μπορεί να εκπαιδευτούν για να μάθουν από την αρχή να αναγνωρίζουν ξανά αυτές τις μυρωδιές» εξήγησε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα είδος «φυσικοθεραπείας», ειδικά στοχευμένη για τη μύτη και την ανάκτηση της λειτουργίας των αισθητήρων της όσφρησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ