Τα παιδιά που μολύνονται με Covid δεν εμφανίζουν τα τυπικά συμπτώματα

Must Read

Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα ξέρουμε σε ό,τι αφορά τα παιδιά που νοσούν με τον νέο κορωνοϊό -σε σχέση με τους ενηλίκους-, αφού μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα δείχνει πως η πλειονότητα των παιδιών που μολύνονται δεν εμφανίζει μόνο τα τυπικά συμπτώματα, όπως πυρετός, βήχας ή δύσπνοια, αλλά ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με όσα καταδεικνύει η μελέτη, αν και τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να αρρωστήσουν βαριά από Covid-19 και να χρειαστούν εισαγωγή σε ΜΕΘ, συνήθως έχουν μία πιο ήπια εξέλιξη της νόσου σε σχέση με τους ενηλίκους, καθώς και χαμηλότερη θνητότητα.
Από την άλλη πλευρά όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό κρύβει κινδύνους, αφού η συχνή απουσία τυπικών συμπτωμάτων στα παιδιά απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση από τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, καθώς και συχνή διενέργεια τεστ στους μαθητές προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση.

Τα στοιχεία

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», ανέλυσαν στοιχεία για 12.306 παιδιά με διαγνωσμένο Covid-19. Τα 672 (ποσοστό 5,5%) χρειάστηκαν εισαγωγή στο νοσοκομείο και από αυτά τα 118 (18%) εισήχθησαν σε ΜΕΘ, ενώ τα 38 (4%) διασωληνώθηκαν. Ο κίνδυνος νοσηλείας, εισαγωγής σε ΜΕΘ και διασωλήνωσης ήταν ίδιος για τα αγόρια και τα κορίτσια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 18,8% των παιδιατρικών ασθενών ανέφερε πυρετό, κόπωση, πόνους στους μυς ή στις αρθρώσεις, καθώς και διαταραχές όσφρησης ή γεύσης, το 16,5% είχε αναπνευστικά συμπτώματα (βήχας, δύσπνοια κ.ά.), το 14% γαστρεντερικά συμπτώματα (ναυτία, εμετός, διάρροια κ.ά.), το 8% δερματολογικά συμπτώματα, όπως εξανθήματα, και το 4,8% νευρολογικά (κυρίως πονοκεφάλους), ανοίγοντας πολύ τη βεντάλια της συμπτωματολογίας σε σύγκριση με τα συμπτώματα που εμφανίζουν κατά κύριο λόγο οι περισσότεροι ενήλικοι ασθενείς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This