Δευτέρα 21/6/2021

Έρχεται διαγνωστικό τεστ που θα ξεχωρίζει με ακρίβεια την Covid-19 από τη γρίπη!

Με μία και μοναδική εξέταση θα έχουμε το αποτέλεσμα

Διαγνωστικό τεστ, που εκτιμάται ότι θα κάνει τη διαφορά από τον ερχόμενο χειμώνα, ανέπτυξαν ερευνητές αμερικανικού πανεπιστημίου. Πρόκειται για μία και μοναδική εξέταση, η οποία μπορεί να ξεχωρίσει με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια ποιος ασθενής έχει νοσήσει από Covid-19 και ποιος από γρίπη.

Ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 και ο ιός της γρίπης προκαλούν παρόμοια συμπτώματα όταν μολύνουν τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο για τους γιατρούς να διακρίνουν από τι έχει νοσήσει ο ασθενής που έχουν μπροστά τους, ώστε να του δώσουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα θα έπρεπε να υποβάλουν τον ασθενή σε δύο ξεχωριστά τεστ για να διαγνώσουν αν πάσχει από Covid-19 ή από γρίπη. Το πρόβλημα φιλοδοξούν να λύσουν ερευνητές του UC Santa Cruz, οι οποίοι δημιούργησαν ένα κοινό και για τις δύο ασθένειες διαγνωστικό τεστ.

Η λειτουργία του βασίζεται στην αναζήτηση των αντιγόνων των δύο ιών. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι το τεστ αναζητά τις πρωτεΐνες στην επιφάνεια του κορωνοϊού και του ιού της γρίπης, οι οποίες είναι διαφορετικές μεταξύ τους και τυπικές για τον κάθε ιό χωριστά.

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα

Τα πρώτα αποτελέσματα της δοκιμής του τεστ είναι ενθαρρυντικά, καθώς διαπιστώθηκε ότι μπορεί να διαχωρίσει με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια αν ο ασθενής πάσχει από Covid-19 ή γρίπη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ