Δευτέρα 21/6/2021

Στα σκαριά φυτικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Χωρίς σοβαρές παρενέργειες

Σημαντική ανοσοαντίδραση προκάλεσε στις κλινικές δοκιμές εμβόλιο κατά τoυ Covid-19, το οποίο έχει φυτική βάση. Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα έδωσαν στη δημοσιότητα με κοινή ανακοίνωση οι παρασκευαστές του φυτικού εμβολίου, ο φαρμακευτικός κολοσσός GlaxoSmithKline (GSK) και η εταιρία παραγωγής εμβολίων Medicago.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι από την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης των κλινικών δοκιμών του υποψήφιου εμβολίου προέκυψε ότι οι εθελοντές στους οποίους χορηγήθηκε είχαν στο αίμα τους 10 φορές περισσότερα αντισώματα κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 απ’ ό,τι εθελοντές που δεν είχαν εμβολιαστεί και ανάρρωναν από τον Covid-19. Ταυτόχρονα σημειώνουν ότι κανένας από όσους έλαβαν το φυτικής βάσης εμβόλιο δεν παρουσίασε σοβαρές παρενέργειες.

«Με ενθουσιασμό είδαμε ότι τα αποτελέσματα (των κλινικών δοκιμών) κατέγραψαν μια ισχυρή ανοσοαντίδραση» δήλωσε ο επικεφαλής του ιατρικού τμήματος της GSK δρ Thomas Breuer. Επισήμανε ότι το υποψήφιο εμβόλιο κατά του Covid-19 της Medicago, σε συνδυασμό με το ανοσοενισχυτικό της GSK, γίνεται αποδεκτό χωρίς προβλήματα από τον οργανισμό και ότι ο συνδυασμός αυτός μεγιστοποιεί το θετικό αποτέλεσμα.

Η τρίτη και τελευταία φάση των κλινικών δοκιμών πριν από την κατάθεση αιτήματος έγκρισης στις υγειονομικές Αρχές άρχισε τον Μάρτιο. Σε αυτή συμμετέχουν εθελοντές από τον Καναδά, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βρετανία, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα συμπεριληφθούν εθελοντές και από άλλες χώρες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ