Tι δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας του ΕΚΠΑ για τα αντισώματα όσων νόσησαν από κορωνοϊό

Must Read

Οι ασθενείς που νοσηλεύθηκαν από Covid-19 διατηρούν υψηλούς τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2, οκτώ μήνες μετά τη λοίμωξη, σύμφωνα με μελέτη του ΕΚΠΑ.

Σε αυτή την πρωτοποριακή μελέτη, εξετάστηκαν 148 άτομα που ανάρρωσαν από τη λοίμωξη Covid-19, το χρονικό διάστημα από Απρίλιο έως Ιούλιο του 2020. Τη στιγμή της διάγνωσης τoυ Covid-19, οι 91 (61,5%) ασθενείς ήταν συμπτωματικοί, αλλά δεν χρειάστηκαν νοσηλεία και οι 57 (38,5%) νοσηλεύθηκαν σε ελληνικά νοσοκομεία. Ελήφθησαν τρία δείγματα αίματος για μέτρηση αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2. Το πρώτο δείγμα σε διάστημα δύο μηνών μετά την ημέρα των πρώτων συμπτωμάτων της νόσου, το δεύτερο έπειτα από έξι μήνες και το τρίτο έπειτα από οκτώ μήνες από τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.

Μετρήθηκαν αντισώματα έναντι της πρωτεΐνης ακίδας του ιού, έναντι του υποδοχέα με τον οποίον ο ιός εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα και βρίσκεται στο άκρο της πρωτεΐνης ακίδας, έναντι της νουκλεοκαψιδικής πρωτεΐνης και έναντι του τμήματος της τελευταίας που συνδέεται με το RNA του ιού. Ταυτόχρονα μετρήθηκαν στα παραπάνω χρονικά διαστήματα και εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι του ιού με τη χρήση ψευδοϊού.

Η μελέτη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς έδειξε ότι τα φυσικά αντισώματα διατηρούνται για οκτώ μήνες μετά τη νόσηση στη μεγάλη πλειονότητα των ασθενών μετά Covid-19, αναφέρουν οι καθηγητές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This