Δευτέρα 21/6/2021

Ανοσία 12 μηνών για όσους πέρασαν ήπια τον Covid

«Tα αρχικά συμπεράσματα πως τα αντισώματα εξαφανίζονται γρήγορα είναι βασισμένα σε επαρκή στοιχεία»

Όσοι πέρασαν ήπια τον Covid-19 είναι διπλά τυχεροί, αφού, όπως προκύπτει από έρευνα, εξακολουθούν να έχουν επαρκή ανοσία ακόμα και έναν χρόνο μετά. Μάλιστα, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσινγκτον στο Σεν Λούις πιστεύουν ότι μπορεί να είναι προστατευμένοι από τον νέο κορωνοϊό πιθανότατα για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι τα αρχικά συμπεράσματα πως τα αντισώματα εξαφανίζονται γρήγορα μετά τη λοίμωξη δεν ήταν βασισμένα σε επαρκή στοιχεία. Σύμφωνα με τα δικά τους ευρήματα, αν και ο αριθμός των ανοσοκυττάρων που δημιουργούν τα αντισώματα μειώνεται όταν ο ασθενής αναρρώσει, δεν εξαφανίζονται ποτέ τελείως.

Για να διαπιστώσει πόσο διαρκεί η ανοσία έναντι του κορωνοϊού, η ερευνητική ομάδα άρχισε να συλλέγει τόσο αίμα όσο και δείγματα νωτιαίου μυελού από 77 εθελοντές που είχαν αναρρώσει από ήπιο Covid-19. «Οι άνθρωποι με ήπιο Covid-19 καθαρίζουν τον ιό από τον οργανισμό του δύο με τρεις εβδομάδες μετά τη μόλυνσή τους. Τα ανοσοκύτταρα που βρίσκονται επτά με έντεκα μήνες μετά τη μόλυνση δεν πολλαπλασιάζονται. Απλώς κάθονται στον νωτιαίο μυελό και εκκρίνουν αντισώματα. Αυτό κάνουν απ’ όταν επιλύθηκε το θέμα της μόλυνσης και θα συνεχίσουν να το κάνουν επ’ αόριστον» εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας Ali Ellebedy.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ