CoronaVac: «Σινικό τείχος» το κινεζικό εμβόλιο

Must Read

Το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac για τον Covid-19 μειώνει τη θνητότητα της νόσου κατά 97%, ενώ αυτό της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech κατά 80%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μελέτης που διενεργήθηκε στην Ουρουγουάη.

«Η μείωση της θνητότητας του Covid-19 πάνω από 14 ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου είναι 97% για το CoronaVac και 80% γι’ αυτό της Pfizer», σύμφωνα με τη μελέτη αυτή που διενεργήθηκε για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας της Ουρουγουάης στον πληθυσμό της χώρας της Λατινικής Αμερικής νωρίτερα φέτος. Κατά τα στοιχεία της έρευνας, από τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που ανοσοποιήθηκαν με το CoronaVac ως την 25η Μαΐου (712.716) οι 5.360 διαγνώστηκε ότι μολύνθηκαν με τον νέο κορωνοϊό. Από αυτούς οι 19 χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε Μονάδες Eντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και οι έξι απεβίωσαν.

Τα συμπτώματα

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το σύνολο των ανθρώπων που ανοσοποιήθηκαν με το προϊόν της Pfizer ως την ίδια ημερομηνία (149.329) οι 691 παρουσίασαν συμπτώματα του Covid-19, μόνον ένας χρειάστηκε να εισαχθεί σε ΜΕΘ, ωστόσο οκτώ απεβίωσαν. Στη μελέτη διευκρινίζεται επίσης ότι σε όλες τις περιπτώσεις επρόκειτο για ανθρώπους άνω των 80 ετών.

Με βάση τα στοιχεία της μελέτης, η μείωση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 μεταξύ των ανθρώπων που ανοσοποιήθηκαν με το CoronaVac έφτασε το 57%, ενώ μεταξύ όσων έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer έφτασε το 75%. Για όσους εισήχθησαν σε ΜΕΘ διαπιστώθηκε ότι το CoronaVac ήταν κατά 95% αποτελεσματικό στην αποτροπή του θανάτου και το εμβόλιο της Pfizer κατά 99% αποτελεσματικό.

Οι συντάκτες της μελέτης επισημαίνουν ότι τα στοιχεία αυτά είναι προκαταρκτικά και «πρέπει να ερμηνευτούν με σύνεση, διότι δεν παίρνουν υπόψη την ηλικία, τα υποκείμενα νοσήματα και τις ομάδες με τη μεγαλύτερη έκθεση» στον ιό, πρωτίστως τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This