Δευτέρα 21/6/2021

Ευρωπαϊκό αίτημα της Moderna για έγκριση εμβολίου σε εφήβους

Αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων κατέθεσε η Moderna για έγκριση της χορήγησης του εμβολίου της σε εφήβους. Την είδηση γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter η ίδια η εταιρία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι καταθέσαμε αίτημα για την υπό όρους έγκριση του εμβολίου μας για τον Covid-19 στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για χρήση σε έφηβους στην Ευρωπαϊκή Ενωση» γνωστοποίησε η εταιρία.

Συνέχισε αναφέροντας ότι είναι αισιόδοξοι για μια θετική απόφαση, καθώς «το εμβόλιο της Moderna κατά του Covid-19 είχε υψηλή αποτελεσματικότητα στην πρόληψη του Covid-19 και της μόλυνσης από τον (κορωνοϊό) SARS-CoV-2 στους εφήβους».

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης πως υπέβαλε αίτημα για την έγκριση του εμβολίου της για τη νεότερη ηλικιακή ομάδα και στην υπηρεσία Υγείας του Καναδά. Αποκάλυψε, δε, ότι προτίθεται να ζητήσει έγκριση για επείγουσα χρήση του εμβολίου από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και από άλλες ρυθμιστικές Αρχές σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Moderna χρησιμοποιείται ήδη στην Ευρωπαϊκή Ενωση για άτομα άνω των 18 ετών και ο εμβολιασμός παιδιών θεωρείται από τους ειδικούς σημαντικός για την επίτευξη ανοσίας της αγέλης κατά του κορονοϊού, έτσι ώστε να μπει τέλος στην πανδημία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ