Ενυδάτωση: Οι σύμμαχοι του οργανισμού για τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Must Read

Ο υδράργυρος έχει ήδη σκαρφαλώσει στα ύψη, με τη ζέστη να προκαλεί αρκετά προβλήματα στον οργανισμό. Η ενυδάτωση λοιπόν είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό φροντίστε να πίνετε αρκετά υγρά όλη την ημέρα και καταναλώστε τροφές που είναι πλούσιες σε νερό, όπως το μαρούλι, το καρπούζι, το γκρέιπφρουτ, το μπρόκολο και το γιαούρτι.

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Είναι εκπληκτικά εύκολο να χάσετε μερικά κιλά υγρών μέσω του ιδρώτα. Αν αθλείστε, ζυγιστείτε πριν και μετά την άσκηση και αντικαταστήστε κάθε κιλό απώλειας βάρους με 2,5 ποτήρια νερό. Το νερό είναι μια καλή επιλογή, γιατί κινείται γρήγορα στο πεπτικό σας σύστημα και στους ιστούς σας.

Αν ιδρώνετε πολύ ή κάνετε άσκηση για περισσότερο από 90 λεπτά, τα αθλητικά ροφήματα μπορεί να βοηθήσουν το σώμα σας να εφοδιάζεται με καύσιμα και να ενυδατώνεται πιο αποτελεσματικά. Μην ξεχνάτε πως η αφυδάτωση είναι μια σοβαρή κατάσταση για την υγεία σας.

Η σωματική άσκηση στη ζέστη και την υγρασία μπορεί γρήγορα να αυξήσει τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματός σας, βάζοντάς σας σε κίνδυνο θερμικής εξάντλησης ή θερμοπληξίας.

Η θερμική εξάντληση είναι μία ηπιότερη μορφή της θερμότητας, που σχετίζεται με ασθένειες που μπορεί να αναπτυχθούν έπειτα από αρκετές ημέρες από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες και από ανεπαρκή ή μη ισορροπημένη αντικατάσταση των υγρών. Σημάδια της θερμικής εξάντλησης είναι: έντονη εφίδρωση, μυϊκές κράμπες, κόπωση, αδυναμία, ζάλη, πονοκέφαλοι, ναυτία ή έμετος, σκούρα ούρα, δροσερό και υγρό δέρμα. Η συχνότητα των παλμών θα είναι γρήγορη και αδύναμη, ενώ η αναπνοή θα είναι γρήγορη και ρηχή. Αν η θερμοπληξία δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να εξελιχθεί σε θερμοπληξία.

Μην ξεχνάτε επίσης πως για την πρόληψη της ηλίασης ευεργετική είναι η αποφυγή των υγρών που περιέχουν καφεΐνη ή αλκοόλ, καθώς και οι δύο ουσίες προκαλούν απώλεια περισσότερων υγρών και επιδείνωση ασθενειών που σχετίζονται με τη θερμότητα.
Ο ευκολότερος και ασφαλέστερος τρόπος αντικατάστασης αλατιού και άλλων ηλεκτρολυτών κατά τη διάρκεια του καύσωνα είναι η κατανάλωση αθλητικών ποτών ή χυμών φρούτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This