«Οδός» σωτηρίας για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Επιστήμονες προσπαθούν να αναστείλουν τη διαδικασία αναπαραγωγής του ιού μέσα στο ανθρώπινο σώμα

Must Read

Μια νέα, πολλά υποσχόμενη, εξέλιξη ήρθε στο επιστημονικό πεδίο από τρεις ερευνητές της βιοαπεικόνισης, οι οποίοι μελετούν τον τρόπο εξάπλωσης του κορονοϊού και τώρα πιστεύουν πως ο τρόπος που ο ιός κυκλοφορεί μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό είναι η οδός που πρέπει να ακολουθηθεί για να εντοπιστεί το φάρμακο!

Η διαδικασία αναπαραγωγής του ιού στο ανθρώπινο σώμα είναι συγκεκριμένη, ακολουθεί ορισμένη σειρά και διορθώνει τα λάθη στην… αντιγραφή. Η αναστολή της διαδικασίας με κάποιο φάρμακο θα δώσει λύση για όλες τις παραλλαγές του κορωνοϊού, όπως επίσης και άλλων ιών. Κάτι παραπάνω από ενάμιση χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας, οι τρεις επιστήμονες και οι συνεργάτες τους σε τρία εθνικά εργαστήρια δημοσίευσαν μία μελέτη στο Biophysical Journal για ένα πρώτο βήμα προς την ανάπτυξη θεραπειών για την συγκεκριμένη λοίμωξη, ανεξάρτητα από τις μεταλλάξεις του ιού και τις παραλλαγές που επικρατούν κάθε φορά.

Στόχος της μελέτης είναι ο μηχανισμός που βασίζεται στις πρωτεΐνες και επιτρέπει στον κορωνοϊό να εισβάλλει στα κύτταρά μας και να αναπαράγεται μέσα στο σώμα μας. «Ολοι οι οργανισμοί είναι απλώς ένα μέσο του DNA να δημιουργεί αντίγραφα του εαυτού του. Μοναδικός στόχος ενός ιού είναι να δημιουργεί αντίγραφα του γενετικού του υλικού εις βάρος μας» δήλωσε ο Γκρεγκ Χούρα, επικεφαλής του τμήματος Δομικής Βιολογίας στο τμήμα Molecular Biophysics και Integrated Bioimaging του Berkeley Lab και ένας από τους κύριους συγγραφείς της μελέτης.

«Και παρόλο που οι ιοί εκτελούν συχνά έναν μακρύ κατάλογο άλλων δραστηριοτήτων, η ικανότητά τους να μας βλάπτουν με λοίμωξη εξαρτάται πραγματικά από το εάν μπορούν ή όχι να αναπαράγουν το γενετικό τους υλικό (είτε RNA είτε DNA, ανάλογα με το είδος) για να κάνουν περισσότερα ιικά σωματίδια και να χρησιμοποιήσουν τα κύτταρα μας, έτσι ώστε να μεταφράσουν τον γενετικό τους κώδικα σε πρωτεΐνες» πρόσθεσε.

«Η ανάπτυξη των εμβολίων είναι σίγουρα τεράστιο επίτευγμα. Ωστόσο, γιατί είμαστε ικανοποιημένοι με αυτή τη διαδρομή άμυνας;» διερωτήθηκε ο Χούρα και πρόσθεσε πως η έρευνά τους είναι πολύ κοντά στο να δείξει το δρόμο για πιθανά νέα φάρμακα, που θα μπορούσαν να δεσμεύσουν και να αναστείλουν ολόκληρο το μηχανισμό αντιγραφής του νέου κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This