«Η παραλλαγή Δέλτα πλήττει ευκολότερα τα παιδιά» λέει νέα έρευνα

Must Read

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που δημοσίευσε το μεγαλύτερο και πιο εξελιγμένο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ιταλίας για τη συχνότητα που χτυπάει τα παιδιά η λεγόμενη «μακρά Covid-19», καθώς υπολογίστηκε σε 3%-4%.

Το ποσοστό που ανακοίνωσε το Bambino Gesù της Ρώμης δεν είναι καθόλου μικρό, καθώς αφορά όλα τα περιστατικά που νοσηλεύτηκαν με λοίμωξη του κορωνοϊού SARS-CoV-2 από την αρχή της πανδημίας, όταν κυκλοφορούσε η αρχική παραλλαγή που εξαπλώθηκε από την Ουχάν της Κίνας, αλλά και στη συνέχεια, όταν εξαπλώθηκε η βρετανική παραλλαγή. Χαρακτηριστικό και των δύο αυτών παραλλαγών είναι ότι ήταν λιγότερο μεταδοτικές από την κυρίαρχη σήμερα παραλλαγή Δέλτα, η οποία επιπρόσθετα φαίνεται ότι πλήττει ευκολότερα τα παιδιά.

Ο επικεφαλής της πτέρυγας του παιδιατρικού νοσοκομείου για τα περιστατικά Covid-19 Andrea Campana δήλωσε στην «Corriere della Sera» ότι από τα 630 παιδιά που νοσηλεύτηκαν με τη λοίμωξη του κορονοϊού το 3%-4% υπέφερε από σημαντικά συμπτώματα της «μακράς Covid-19» για καιρό μετά το τέλος της οξείας μορφής του Covid-19.

Οπως εξήγησε, πολλά παιδιά δίνουν μάχη για να συνέλθουν από νευρολογικά, σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα μετά τον Covid-19, τα οποία μπορεί να ποικίλλουν σε διάρκεια και σοβαρότητα. «Τα συμπτώματα μπορεί να είναι σωματικά, όπως πονοκέφαλος, πόνος στις αρθρώσεις ή μυϊκοί πόνοι που επιμένουν για καιρό» ανέφερε ο Campana, προσθέτοντας ότι συχνά τα παιδιά έχουν προβλήματα στην αναπνοή. Επισήμανε δε ότι τα μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν έλλειψη συγκέντρωσης, άγχος, κατάθλιψη, ναυτία και μειωμένη όρεξη για φαγητό.

Πιο συχνά

«Αυτά τα συμπτώματα είναι πιο συχνά στα παιδιά που νοσηλεύτηκαν ή που είχαν προϋπάρχουσες καταστάσεις με υπερβολικό άγχος ή ανησυχία» δήλωσε ο ειδικός.
Ανέφερε την περίπτωση παιδιού που, αφού νοσηλεύτηκε και ανάρρωσε από τον Covid-19, χρειάστηκε να νοσηλευτεί άλλες δύο φορές εξαιτίας ενός πολύ έντονου πόνου στα πλευρά. Εσπευσε όμως να τονίσει ότι «δεν λείπουν περιπτώσεις μικρών ασθενών που υποφέρουν από τη “μακρά Covid-19”, παρόλο που την πέρασαν με ήπια συμπτώματα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This