Μετάλλαξη Δέλτα: 300 φορές υψηλότερο το ιικό φορτίο

Ερευνητές διαπιστώνουν ότι άτομα που μολύνθηκαν είχαν ιικό φορτίο 300 φορές υψηλότερο από το αρχικό στέλεχος

Must Read

Συγκλονίζουν τα ευρήματα μελέτης αναφορικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, που δείχνουν πως άτομα που μολύνθηκαν από αυτή έχουν ιικό φορτίο κατά 300 φορές υψηλότερο σε σύγκριση με εκείνους που μολύνθηκαν από το αρχικό στέλεχος του ιού!

Σύμφωνα με τους ερευνητές στη Νότια Κορέα, το ιικό αυτό φορτίο -δηλαδή η ποσότητα του κορωνοϊού στο αίμα ενός ατόμου- είναι υψηλότερο σε όσους προσβλήθηκαν από τη Δέλτα, όταν πρωτοεμφανίζουν συμπτώματα του Covid-19, αλλά βαθμιαία υποχωρεί περίπου στα ίδια επίπεδα με εκείνα άλλων μεταλλάξεων 10 ημέρες μετά την κορύφωση της λοίμωξης. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι κατά 300 φορές πιο λοιμογόνος» από το στέλεχος που πρωτοεμφανίστηκε στην Ουχάν της Κίνας υπογραμμίζουν οι ερευνητές από την Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (KCDA), προσθέτοντας ότι κατά τη γνώμη τους «το ποσοστό μετάδοσης είναι κατά 1,6% υψηλότερο απ’ ό,τι στη μετάλλαξη Αλφα και περίπου δύο φορές υψηλότερο σε σύγκριση με το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού».

Υψηλότερο ιικό φορτίο

Στην πράξη, το υψηλότερο ιικό φορτίο στο αίμα ενός ατόμου σημαίνει πως αυξάνονται οι πιθανότητες ο φορέας να μολύνει άλλους. Η παραλλαγή Δέλτα, που πρωτοεντοπίστηκε στην Ινδία, έχει εξελιχθεί σε κυρίαρχο στέλεχος παγκοσμίως.

Στη μελέτη τους οι Νοτιοκορεάτες ερευνητές συνέκριναν το ιικό φορτίο 1.848 ασθενών της μετάλλαξης Δέλτα με εκείνο 22.106 ατόμων που είχαν μολυνθεί από άλλα στελέχη. Διαπίστωσαν ακόμη ότι το ιικό φορτίο των προσβεβλημένων από τη μετάλλαξη Δέλτα πέφτει σε επίπεδο που να είναι 30 φορές υψηλότερο απ’ ό,τι εκείνο του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού τέσσερα 24ωρα μετά την κορύφωση της λοίμωξης, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να την καταπολεμήσει.

Η KCDA απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ, μόλις εμφανίσουν συμπτώματα Covid-19, αφού σε αυτή τη φάση μπορούν να μεταδώσουν ευκολότερα τον ιό. Η ταχεία εξάπλωση της Δέλτα και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών έπιασαν στον ύπνο πολλές ασιατικές χώρες την ώρα που ανοίγουν ξανά οικονομίες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This