Ντέιβιντ Λίβερμορ: «Καλύτερη η φυσική ανοσία για τα παιδιά»

«Αρκετά άστοχο να εμβολιάζονται νέοι που αντιμετωπίζουν τόσο απειροελάχιστο κίνδυνο»

Must Read

Τα παιδιά μπορεί να αναπτύξουν καλύτερη ανοσία κολλώντας φυσικά τον κορωνοϊό, παρά με μία δόση εμβολίου. Αυτό υποστηρίζει ο καθηγητής Ντέιβιντ Λίβερμορ, μικροβιολόγος του πανεπιστημίου του East Anglia, που τονίζει ότι είναι «αρκετά άστοχο να εμβολιάζονται νέοι που αντιμετωπίζουν τόσο απειροελάχιστο κίνδυνο να αρρωστήσουν σοβαρά με Covid».

Οπως προσθέτει στη MailOnline, τα παιδιά θα ανέπτυσσαν πιθανότατα περισσότερη ανοσία κολλώντας τον ιό, με την ίδια μέθοδο που χτίζουν ανοσία έναντι άλλων εποχικών ασθενειών.

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού λειτουργούν διδάσκοντας το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει τον ιό και δίνοντάς του έτσι τη δύναμη να τον παλέψει σε μελλοντική μόλυνση. Ωστόσο, κάποιες έρευνες δείχνουν ότι η ανοσία που έχει προκληθεί από εμβόλιο αρχίζει να υποχωρεί έξι μήνες μετά, ενώ άνθρωποι που έχουν κολλήσει τον ιό δείχνουν να προστατεύονται από τη φυσική ανοσία για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Ισραηλινή έρευνα, υπερθεματίζοντας ως προς αυτό, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εμβολιασμένοι είναι 13 φορές πιο πιθανό να κολλήσουν κορωνοϊό σε σύγκριση με όσους έχουν αναπτύξει φυσική ανοσία λόγω νόσησης.

«Ο εμβολιασμός των παιδιών έχει ως επιχειρηματολογία όχι την προστασία των παιδιών από σοβαρή νόσηση, αλλά το να μείνουν ανοικτά τα σχολεία. Αυτό το σκεπτικό έχει λάθος βάση. Τα σχολεία δεν θα έπρεπε να έχουν κλείσει καθόλου» σχολιάζει ο Λίβερμορ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This