Της… κακομοίρας στις ΗΠΑ με την τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer

Must Read

Σαν βόμβα έπεσε χθες η ανακοίνωση της αρμόδιας συμβουλευτικής επιτροπής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, η οποία συνέστησε να χορηγηθεί τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στους Αμερικανούς ηλικίας 65 ετών και άνω και σε κατηγορίες ενηλίκων με υποκείμενα νοσήματα, που διατρέχουν κίνδυνο να παρουσιάσουν βαριά μορφή του Covid-19.

Την ίδια στιγμή η επιτροπή των ειδικών τόνιζε πως δεν συνιστά τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων σε νεότερους ενηλίκους, ανάμεσά τους και στους υγειονομικούς, η δουλειά των οποίων συνεπάγεται πως διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να μολυνθούν από τον SARS-CoV-2, κάτι που ενδέχεται να περιορίσει το εύρος της εφαρμογής της άδειας επείγουσας χρήσης την οποία ενέκρινε ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) μία ημέρα νωρίτερα.

Οι κατευθυντήριες γραμμές επί των οποίων ψήφισε η συμβουλευτική επιτροπή για τις πρακτικές ανοσοποίησης των CDC απομένει να εγκριθούν από τη διευθύντρια του θεσμού Ροσέλ Ουαλένσκι. Πέρα από τους άνω των 65, η επιτροπή συνέστησε τρίτες δόσεις για τους ενηλίκους άνω των 50 ετών με υποκείμενα νοσήματα και 18-49 ετών με τα ίδια νοσήματα (καρκίνος, διαβήτης, καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες και πνευμονοπάθειες) λόγω του ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο. Η πληθυσμιακή ομάδα που αφορά η σύσταση αυτή αριθμεί περίπου 26.000.000 ανθρώπους, ανάμεσά τους 13.000.000 Αμερικανούς 65 ετών και άνω. Η επιτροπή δεν ενέκρινε όμως τις ενισχυτικές δόσεις για υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, ενοίκους κέντρων υποδοχής αστέγων και τροφίμους φυλακών, αλλά λέγεται πως ενδέχεται να επανέλθει στο ζήτημα στο μέλλον.

Η Pfizer και ορισμένοι Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι, για παράδειγμα ο ανοσολόγος δρ Αντονι Φάουτσι, επιχειρηματολογούν πως οι τρίτες, ενισχυτικές δόσεις θα απαλείψουν το πρόβλημα της μειούμενης ανοσίας, ενώ μπορεί να μειώσουν τις αυξανόμενες εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους θανάτους που προκαλεί η πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα του ιού, μειώνοντας ιδίως τις μολύνσεις πλήρως εμβολιασμένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This