Molnupiravir: Στα σκαριά χάπι κατά του Covid-19

Must Read

Την αξιολόγηση ενός χαπιού κατά του Covid-19 προανήγγειλε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επόμενη αίτηση για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο λόγος για το molnupiravir της αμερικανικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Merck κατά του Covid-19.

Η Merck ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι, σύμφωνα με μια κλινική δοκιμή, αυτό μείωσε στο μισό τους κινδύνους να νοσηλευτούν και να πεθάνουν ασθενείς με Covid-19, κάτι που θα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό επίτευγμα στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Η κλινική δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε 775 άτομα που είχαν ήπιας έως μέτριας μορφής νόσηση με τον Covid-19 με τουλάχιστον έναν επιβαρυντικό παράγοντα κινδύνου, οι οποίοι έλαβαν θεραπεία εντός πέντε ημερών μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Το ποσοστό νοσηλείας ή θανάτου σε ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο ήταν 7,3%, έναντι 14,1% εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Δεν καταγράφηκαν θάνατοι σε άτομα που έλαβαν το molnupiravir, σε σύγκριση με οκτώ στη δεύτερη ομάδα. «Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε μια συνεχή αξιολόγηση αυτού του σκευάσματος μέσα στις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής εμβολιασμού του EΜΑ Mάρκο Καβαλέρι, και πρόσθεσε ότι ο ΕΜΑ είναι γνώστης των αποτελεσμάτων της κλινικής δοκιμής. Την Παρασκευή η Merck ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να υποβάλει σύντομα αίτηση στις ΗΠΑ για άδεια κυκλοφορίας του χαπιού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This