Μικρότερη η προστασία των εμβολίων σε ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα

Η χορήγησή τους δεν οδηγεί σε μείωση των θανάτων

Must Read

Ερευνητές από τις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι τα εμβόλια κατά του Covid-19 είναι λιγότερο αποτελεσματικά και, συνεπώς, παρέχουν μικρότερη προστασία από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 στους ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα.

Στην έρευνα, που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Cancer Cell», οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αιματολόγο δρ Σαμίρ Παρέκχ της Ιατρικής Σχολής Icahn του Ορους Σινά της Νέας Υόρκης, μελέτησαν 44 ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα, οι οποίοι είχαν κάνει δύο δόσεις εμβολίων Pfizer/BioNTech ή Moderna. Παρατήρησαν ότι στους 17 από τους 44 δεν ανιχνεύονταν αντισώματα.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν χαμηλή ή μηδαμινή ανοσιακή απόκριση στα mRNA εμβόλια από άποψη δημιουργίας αντισωμάτων είχαν επίσης ελάχιστα έως καθόλου Τ-λεμφοκύτταρα, που βοηθάνε στην προστασία από σοβαρή λοίμωξη Covid-19. Δηλαδή οι συγκεκριμένοι ασθενείς όχι μόνο παράγουν πολύ λιγότερα εξουδετερωτικά αντισώματα ως «απάντηση» στον εμβολιασμό τους, αλλά επίσης εμφανίζουν πολύ εξασθενημένη απόκριση από τα Τ-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματός τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα αντισώματα επιτίθενται στον ιό, όταν τον ανιχνεύουν στον οργανισμό, ενώ τα Τ-λεμφοκύτταρα επιτίθενται στα μολυσμένα κύτταρα περιορίζοντας την έκταση της λοίμωξης. «Η απρόσμενη έλλειψη απόκρισης από τα Τ-κύτταρα, σε συνδυασμό με την απουσία αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού SARS-CoV-2, δημιουργεί ανησυχία» δήλωσε ο δρ Παρέκχ. Τόνισε, δε, ότι είναι πολύ σημαντικό αυτοί οι ασθενείς να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This