Θεραπεία κορωνοϊού: Η πρώτη χώρα που ενέκρινε το χάπι της Merck

Η Βρετανία ενέκρινε το αντιιικό φάρμακο

Must Read

Το χάπι της Merck που υπόσχεται να αλλάξει την ανησυχητική πορεία της πανδημίας, ενέκρινε πρώτη απ΄όλες τις χώρες η Βρετανία.

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) της Βρετανίας συνέστησε το φάρμακο αυτό, που περιέχει τη δραστική ουσία μολνουπιραβίρη, να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τη διάγνωση ενός ασθενούς με covid-19 και μέσα σε πέντε ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τη χώρα μας, διότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλέον η πρώτη χώρα παγκοσμίως που εγκρίνει ένα αντιιικό φάρμακο το οποίο μπορεί να χορηγηθεί στο σπίτι κατά της covid-19», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σαζίντ Τζαβίντ σε ανακοίνωσή του. «Αυτό θα αλλάξει τα δεδομένα για τους πιο ευάλωτους και τους ανοσοκατεσταλμένους, που θα μπορούν σύντομα να λαμβάνουν μια επαναστατική θεραπεία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η μολνοπιραβίρη εγκρίθηκε από την MHRA για να χορηγείται σε ασθενείς με ήπια ή μέτρια συμπτώματα covid-19, οι οποίοι πάσχουν από τουλάχιστον έναν επιβαρυντικό παράγοντα που αυξάνει τον κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά (παχυσαρκία, ηλικία άνω των 60 ετών, διαβήτης, καρδιακά νοσήματα). Τα αντιιικά, όπως η μολνουπιραβίρη, δρουν μειώνοντας την ικανότητα του ιού να αναπαράγεται, σταματώντας την εξέλιξη της νόσου.

Το όφελός τους είναι διπλό: προστατεύουν όσους έχουν μολυνθεί από μια ασθένεια ώστε να μην εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα, αλλά παράλληλα και όσους έχουν έρθει σε στενή επαφή με αυτούς να μην ασθενήσουν.

Όταν το χάπι της Merck χορηγείται τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά από ένα θετικό τεστ κορωνοϊού, μειώνεται στο μισό ο κίνδυνος νοσηλείας των ασθενών, σύμφωνα με κλινική έρευνα που πραγματοποίησε η φαρμακοβιομηχανία.

Η βρετανική κυβέρνηση, αντιμέτωπη με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων covid-19 παγκοσμίως, ανακοίνωσε στις 20 Οκτωβρίου ότι έχει παραγγείλει 480.000 θεραπείες μολνουπιραβίρης. Επίσης έχει υπογράψει συμβόλαιο για την απόκτηση 250.000 θεραπειών με ριτοναβίρη, ένα άλλο αντιιικό φάρμακο της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer το οποίο ήδη χρησιμοποιείται κατά του HIV και για το οποίο διεξάγονται κλινικές δοκιμές. Η θεραπεία με το χάπι της Merck απευθύνεται στους πιο υψηλού κινδύνου ασθενείς, προκειμένου να μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This