Τα παρασιτοκτόνα στη μεσογειακή διατροφή αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό και τη γονιμότητα

Must Read

Νέα έρευνα έδειξε ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό, τη γονιμότητα, ακόμα και να σαμποτάρει την ανάπτυξη των παιδιών. Ωστόσο, δεν καταδικάζει το μοντέλο διατροφής, αλλά την πρώτη του ύλη, τα λαχανικά και τα φρούτα δηλαδή, που καλλιεργούνται πια με πάρα πολλά χημικά.

Επιστήμονες με επικεφαλής ομάδα του πανεπιστημίου του Οσλο παρακολούθησαν Βρετανούς μαθητές που ακολούθησαν αυτή τη διατροφή και, πραγματοποιώντας εξετάσεις στα ούρα τους, εντόπισαν ποιες χημικές ουσίες υπήρχαν στα τρόφιμα που κατανάλωσαν. Διαπιστώθηκε ότι πολλά από αυτά επηρεάζουν την ορμονική λειτουργία. «Πολλά από τα συνθετικά παρασιτοκτόνα που εντοπίστηκαν τόσο στα τρόφιμα όσο και στα δείγματα ούρων στην έρευνα επιβεβαιώθηκε ότι ανήκουν στην κατηγορία των ενδοκρινικών διαταρακτών» αναφέρθηκε από τους επιστήμονες.

Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν φτάνουν στο σημείο να μιλήσουν ενάντια σε αυτή τη διατροφή, καθώς, όπως επισημαίνουν, η έρευνα αυτή αφορά πολύ μικρό δείγμα, μόλις 27 άτομα. «Η έρευνα παρέχει ξεκάθαρα στοιχεία ότι τόσο η διατροφή μας όσο και ο τρόπος που παράγουμε τρόφιμα μπορεί να επηρεάζουν τα επίπεδα έκθεσης σε συνθετικά χημικά φυτοφάρμακα και, τελικά, την υγεία μας» σχολιάζει ο Κρις Σιλ, καθηγητής του πανεπιστημίου του Νιούκασλ. Οι ειδικοί προτρέπουν τους λάτρεις της μεσογειακής διατροφής να προτιμούν προϊόντα οργανικής καλλιέργειας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This