Αισιόδοξα σημάδια και για το φάρμακο της AstraZeneca

Must Read

Μετά τη Pfizer και τη Merck ήρθε η σειρά της AstraZeneca να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για το δικό της φάρμακο κατά του Covid-19. Το AZD7442, όπως ονόμασε το φάρμακο η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρία, αποδείχτηκε στις κλινικές δοκιμές τρίτης φάσης ότι μείωσε κατά 83% τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωματικής νόσου Covid-19.

Το φάρμακο, που αποτελείται από «συνδυασμό αντισωμάτων», χορηγήθηκε με ένεση σε εθελοντές, όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας. Εκτός της υψηλής προστασίας από τη συμπτωματική νόσο Covid-19, διαπιστώθηκε σημαντική προστασία από τον κίνδυνο θανάτου και τον κίνδυνο βαριάς νόσησης. «Οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι (το φάρμακο) μείωσε για ένα εξάμηνο κατά 88% τον κίνδυνο πολύ σοβαρής νόσου Covid-19 ή θανάτου όταν χορηγείται εντός των πρώτων τριών ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων» επισημαίνει η AstraZeneca. Προσθέτει ότι τα παραπάνω ποσοστά έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία, καθώς το 75% των συμμετεχόντων στην έρευνα είχε υποκείμενα νοσήματα, γεγονός που αύξανε σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου ή σοβαρού Covid-19.

«Αυτά τα σημαντικά αποτελέσματα μου δίνουν αυτοπεποίθηση ότι αυτός ο συνδυασμός αντισωμάτων που λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα θα παρέχει στους ευάλωτους ασθενείς μου για πολύ καιρό την προστασία που έχουν επειγόντως ανάγκη για να επιστρέψουν επιτέλους στην καθημερινότητά τους» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας Χιου Μοντγκόμερι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This