Εμβόλια… χαμαιλέοντες!

Must Read

Ετοιμη να μπει στη νέα μάχη κατά του Covid-19, προσαρμόζοντας το εμβόλιό της απέναντι στην παραλλαγή Ομικρον, δηλώνει η γερμανική BioNTech, η οποία σε συνεργασία με τη Pfizer ανέπτυξε ένα από τα πλέον δημοφιλή «όπλα» για τον περιορισμό της πανδημίας.
Μιλώντας στο συνέδριο του Reuters Next, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ουγκούρ Σαχίν τόνιζε χθες πως η γερμανική φίρμα θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο της σχετικά γρήγορα, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως τα εμβόλια αναμένεται να συνεχίσουν να παρέχουν προστασία απέναντι στη σοβαρή νόσηση παρά τις μεταλλάξεις του ιού.

«Πιστεύουμε ότι οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν λάβει αναμνηστική δόση θα έχουν αρκετή προστασία κατά της σοβαρής νόσησης και ίσως και κατά οποιουδήποτε τύπου νόσησης. Θα το ξέρουμε σε λίγες εβδομάδες» είπε χαρακτηριστικά ο Σαχίν, προσθέτοντας: «Προβλέπουμε ότι οι ανεμβολίαστοι ενδέχεται να έχουν ακόμη περισσότερο σοβαρή και ταχεία νόσηση». Σύμφωνα με το μεγαλοστέλεχος της BioNTech, είναι μεγάλη η πιθανότητα οι άνθρωποι να χρειάζονται ετήσιο εμβόλιο κατά του Covid-19 αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης.

Ο τελευταίος συναγερμός

Την ίδια ώρα, χθες, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) τόνιζε και από τη δική του πλευρά πως οι παρασκευαστές εμβολίων κατά του Covid-19 θα πρέπει να προετοιμαστούν για την «πιθανότητα» να χρειαστεί να προσαρμόσουν τα προϊόντα τους ώστε να προστατεύουν απέναντι στην παραλλαγή Ομικρον του κορωνοϊού. Ο Κρίστιαν Λιντμάιερ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου του ΟΗΕ στη Γενεύη, είπε πως η υπηρεσία εξετάζει τη μεταδοτικότητα και τη σοβαρότητα της νέας παραλλαγής, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική τον Νοέμβριο. «Υπάρχει ισχυρή σύσταση οι παρασκευαστές εμβολίων να αρχίσουν να προετοιμάζονται και να σχεδιάζουν για την πιθανότητα να πρέπει να προσαρμόσουν το υπάρχον εμβόλιο» τόνισε, προσθέτοντας πως «είναι καλό να μην περιμένουν απλώς μέχρι να χτυπήσει ο τελευταίος συναγερμός». Το βάρος λοιπόν των ειδικών πέφτει σε μεγάλο βαθμό στα εμβόλια και στην προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα, ενώ στόχος παραμένει ο εμβολιασμός ολοένα και περισσότερων ανθρώπων παγκοσμίως, ώστε να χτιστεί το υψηλότερο τείχος ανοσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This