Πώς ο θηλασμός βελτιώνει την υγεία της μητέρας

Must Read

Οι γυναίκες που θέλουν να ζήσουν μέχρι τα βαθιά γεράματα το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να θηλάσουν το μωρό τους όταν γίνουν μητέρες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές από την Αυστρία, με επικεφαλής τον δρα Peter Willeit του Medical University of Innsbruck, διαπίστωσαν ότι ο θηλασμός δεν κάνει καλό μόνο στο μωρό, αλλά και στη μητέρα, καθώς βελτιώνει την υγεία της μακροχρόνια, με αποτέλεσμα να της προσφέρει μακροζωία. Μελετώντας 1.200.000 μητέρες, διαπίστωσαν ότι ο θηλασμός μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων και εγκεφαλικού. Πρόκειται για δύο από τις πιο συνηθισμένες αιτίες θανάτου παγκοσμίως, γεγονός που σημαίνει ότι ο θηλασμός αυξάνει το προσδόκιμο ζωής των γυναικών.

Η ερευνητική ομάδα του Willeit ανέλυσε τα δεδομένα από έρευνες που είχαν διεξαχθεί από το 1986 έως το 2009 σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Κίνα, η Νορβηγία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ. Το 82% των 1.200.000 μητέρων της έρευνας είχαν θηλάσει τα παιδιά τους, ενώ το 18% όχι.

Εξετάζοντας πώς ο θηλασμός επηρεάζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, διαπίστωσαν ότι οι μητέρες που είχαν θηλάσει ήταν 11% λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κάποια ασθένεια της καρδιάς ή των αγγείων. Επίσης, ήταν 17% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από την ασθένεια αυτή, αν την εμφανίσουν, σε σχέση με τις γυναίκες που δεν θήλασαν. Κινδύνευαν, δε, 14% λιγότερο από στεφανιαία καρδιακή νόσο και 12% λιγότερο από εγκεφαλικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This