Το κόκκινο κρασί «ασπίδα» για να μην κολλήσει κάποιος κορωνοϊό

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα του κρασιού σε πολυφαινόλες

Must Read

Το κόκκινο κρασί θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα, ώστε να μην κολλήσει κάποιος τον Covid-19, αλλά μη γελιέστε ότι αυτό μπορεί να το κάνουν όλα τα ποτά. Όπως προκύπτει από νέα έρευνα, οι άνθρωποι που πίνουν περισσότερα από πέντε ποτήρια κρασί την εβδομάδα είχαν 17% χαμηλότερο κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα του κρασιού σε πολυφαινόλες, που μπορούν να αναστείλουν την επίδραση ιών, όπως η γρίπη και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Οι πότες λευκού κρασιού, που καταναλώνουν από ένα έως τέσσερα ποτήρια την εβδομάδα, είχαν 8% χαμηλότερο κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν. Αυτή η ωφέλιμη επίδραση, ωστόσο, δεν παρατηρείται σε όλα τα είδη του αλκοόλ.

Ένα άλλο πολύ δημοφιλές ποτό, η μπύρα, δείχνει να κάνει μάλλον το αντίθετο. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι όσοι πίνουν μπίρα και μηλίτη είχαν σχεδόν 28% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από Covid, ανεξάρτητα από την ποσότητα που κατανάλωναν. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία από τη βρετανική βάση δεδομένων UK Biobank αναλύθηκαν στο νοσοκομείο Shenzhen Kangning της Κίνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This