Pfizer: Έτοιμο το εμβόλιο για τα παιδιά κάτω των 5 ετών ως τα τέλη Φεβρουαρίου

Must Read

Αναμένεται το «πράσινο φως» στα τέλη Φεβρουαρίου

Αίτημα για τη χορήγηση άδειας έκτακτης χρήσης του εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού στα παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως 5 ετών αναμένεται να υποβάλουν στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), οι εταιρείες Pfizer και BioNTech.

Τα εμβόλια για τα παιδιά κάτω των 5 ετών ενδέχεται να είναι διαθέσιμα ήδη στα τέλη Φεβρουαρίου, εφόσον το σκεύασμα των Pfizer και BioNTech εγκριθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να χορηγείται σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, επεσήμανε η Washington Post.

Προβληματισμός για τις δόσεις

«Η ιδέα είναι να προχωρήσουμε και να ξεκινήσουμε την εξέταση των δύο δόσεων» ανέφερε το άρθρο της Washington Post. «Αν τα στοιχεία είναι καλά (…), μπορεί να ξεκινήσει η χορήγηση των δύο βασικών δόσεων στα παιδιά μήνες νωρίτερα σε σχέση με το αν περιμέναμε μέχρι να συγκεντρωθούν τα στοιχεία για την τρίτη δόση».

Η Pfizer είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι αναμένει τα πιο πρόσφατα στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές στα παιδιά κάτω των 5 ετών ως τον Απρίλιο, αφού άλλαξε την έρευνά της προκειμένου να χορηγήσει τρίτη δόση εμβολίου σε όλα τα παιδιά κάτω των 5 ετών τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες μετά τη δεύτερη.

Η εταιρεία έκανε αυτή τη διόρθωση στην έρευνα διότι φάνηκε ότι τα παιδιά ηλικίας 2 με 4 ετών στα οποία χορηγήθηκαν δύο δόσεις με 3 μικρογραμμάρια του σκευάσματος δεν είχαν την ίδια ανοσοαπόκριση που παρουσίασαν τα μεγαλύτερα παιδιά στα οποία χορηγήθηκε μεγαλύτερη δόση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This